קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
29 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    548
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 67.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.8 גרם
    נתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרם
    כולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״ג
    סידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״ג
    אשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    548
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 548.2 קק״ל 3289.3 קק״ל
    פחמימות 11.3 גרם 67.5 גרם
    שומן 31.6 גרם 189.8 גרם
    נתרן 767.1 מ״ג 4602.7 מ״ג
    חלבון 48.4 גרם 290.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 28.0 גרם
    שומן רווי 10.0 גרם 59.9 גרם
    כולסטרול 236.1 מ״ג 1416.4 מ״ג
    סידן 102.5 מ״ג 615.0 מ״ג
    ברזל 7.7 מ״ג 45.9 מ״ג
    אשלגן 950.8 מ״ג 5704.5 מ״ג
    אבץ 11.6 מ״ג 69.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
ישראל אהרוני
X

29 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

ציפוי

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה וקמח המצה או פרוסת לחם לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
  4. צרים קציצות ומניחים על תבנית.
  5. מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורי לחם או בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
  9. 5-10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.
  10. מגישים בקערת הגשה יפה כזאת.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    אירית

    שלום, למה כשמדפיסים את המתכון הוא יוצא באותיות פיציות שבקושי ניתן לקרוא?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אירית, למה אותיות פיציות? צריך ללחוץ על הכפתור של ההדפסה מתחת לשם שם אהרוני בראש המתכון וזה ידפיס בגודל תקין

    Avatar
    רחל שוורץ

    איך יצאו הקציצות שזופות קצת יצאו לי בהירות לגמרי

      Avatar
      מערכת Foody

      הי רחל, כנראה לא טיגנת מספיק.

    Avatar
    oran elbaz

    כתוב במתכון פעמיים קמח מצה, אפשר להחליף את כל הכמות בפרוסת לחם?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשרי לגמרי. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות