קציצות דגים ברוטב שום, לימון ודבש
את הקציצות האלה אתם חייבים להכין לארוחה המשפחתית הבאה שלכם - קציצות דגים ברוטב שום, לימון ודבש שנותן מתקתקות עדינה. תתכוננו לקצור מחמאות
את הקציצות האלה אתם חייבים להכין לארוחה המשפחתית הבאה שלכם - קציצות דגים ברוטב שום, לימון ודבש שנותן מתקתקות עדינה. תתכוננו לקצור מחמאות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 428.3 קק״ל 5139.9 קק״לפחמימות 7.9 גרם 94.6 גרםשומן 36.4 גרם 436.9 גרםנתרן 475.5 מ״ג 5706.6 מ״גחלבון 18.2 גרם 218.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 34.1 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 785.6 מ״גסידן 22.2 מ״ג 266.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 423.9 מ״ג 5087.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות428
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 428.3 קק״ל 5139.9 קק״לפחמימות 7.9 גרם 94.6 גרםשומן 36.4 גרם 436.9 גרםנתרן 475.5 מ״ג 5706.6 מ״גחלבון 18.2 גרם 218.7 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.2 גרםשומן רווי 2.8 גרם 34.1 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 785.6 מ״גסידן 22.2 מ״ג 266.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 423.9 מ״ג 5087.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 428 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
2 כוסות שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה והכוסברה ופורסים את השום לפרוסות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות עם ידיים רטובות או משומנות.
- מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים בסיר רחב ושטוח (סוטאז’). מוציאים לצלחת ומשאירים את השמן בתוך הסיר.
- באותו סיר מטגנים את השום במשך דקה.
- מוסיפים מיץ לימון, מים, דבש, כורכום ומלח ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
- מחזירים את הקציצות, מסדרים בצורה מעגלית, ומבשלים עם מכסה סגור במשך 10 דקות. חשוב להרטיב מדי פעם את הקציצות ברוטב.
- אפשר להגיש את הקציצות בליווי אורז לבן או קוסקוס.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
- קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה והכוסברה ופורסים את השום לפרוסות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות עגולות ומעט פחוסות עם ידיים רטובות או משומנות.
- מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ ומטגנים משני הצדדים בסיר רחב ושטוח (סוטאז’). מוציאים לצלחת ומשאירים את השמן בתוך הסיר.
- באותו סיר מטגנים את השום במשך דקה.
- מוסיפים מיץ לימון, מים, דבש, כורכום ומלח ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
- מחזירים את הקציצות, מסדרים בצורה מעגלית, ומבשלים עם מכסה סגור במשך 10 דקות. חשוב להרטיב מדי פעם את הקציצות ברוטב.
- אפשר להגיש את הקציצות בליווי אורז לבן או קוסקוס.
צילום: שני הלוי
הערות
- משתמשים באיזה דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, לוקוס או דניס
הערות
- משתמשים באיזה דג לבן שאוהבים: בורי, לברק, לוקוס או דניס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן