-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.9 קק״ל 5850.8 קק״לפחמימות 63.8 גרם 701.7 גרםשומן 52.2 גרם 574.6 גרםנתרן 264.4 מ״ג 2908.9 מ״גחלבון 38.5 גרם 423.3 גרםסיבים תזונתיים 36.6 גרם 402.4 גרםשומן רווי 27.3 גרם 300.4 גרםכולסטרול 24.1 מ״ג 265.5 מ״גסידן 86.4 מ״ג 950.5 מ״גברזל 27.8 מ״ג 305.9 מ״גאשלגן 516.8 מ״ג 5684.9 מ״גאבץ 25.6 מ״ג 282.1 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות532
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.9 קק״ל 5850.8 קק״לפחמימות 63.8 גרם 701.7 גרםשומן 52.2 גרם 574.6 גרםנתרן 264.4 מ״ג 2908.9 מ״גחלבון 38.5 גרם 423.3 גרםסיבים תזונתיים 36.6 גרם 402.4 גרםשומן רווי 27.3 גרם 300.4 גרםכולסטרול 24.1 מ״ג 265.5 מ״גסידן 86.4 מ״ג 950.5 מ״גברזל 27.8 מ״ג 305.9 מ״גאשלגן 516.8 מ״ג 5684.9 מ״גאבץ 25.6 מ״ג 282.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 532 | כמות מנות 11 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות חומוס
-
4 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמושרים לילה שלם בהרבה מים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כוס קמח חומוס
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 בצלקצוץ
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 חבילה נייר אפייה עגול
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 בצליםקצוצים
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית ראס אל חנות
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
חתוכים לקוביות
-
2 כוסות יין לבן חצי יבש
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
- בסיר גדול עם הרבה מים שמים את החומוס.
- מוסיפים כפית סודה לשתייה (לזירוז תהליך הבישול) ומבשלים בערך שעה או עד שגרגרי החומוס רכים לחלוטין.
- תוך כדי מוציאים כל הזמן את הקצף הלבן מלמעלה ודואגים שהמים יהיו תמיד כ-4 ס”מ מעל קו גרגרי החומוס.
- אם המים מתאדים הוסיפו מים מהברז והביאו לרתיחה.
- מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
- לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת קמח החומוס וטוחנים בפולסים.
- מכניסים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם תערובת הקציצות לא יציבה אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום ומערבבים מעט עד שעולה ריח של שום.
- מכניסים לסיר את שורשי פטרוזיליה ומזהיבים אותם.
- מתבלים בראס אל חנות וכורכום ופותחים אותם בטיגון.
- מוסיפים 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים יוצרים קציצות החומוס מהתערובת.
- כדי להפוך את הטיגון לפשוט וקל, מניחים נייר אפייה על המחבת, מוזגים לתוכו את שמן הטיגון, ומטגנים את הקציצות 2-3 דק מכל צד.
- מניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
- מסדרים את קציצות החומוס בסיר ברוטב הרותח.
- מוסיפים פטרוזיליה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
- בסיר גדול עם הרבה מים שמים את החומוס.
- מוסיפים כפית סודה לשתייה (לזירוז תהליך הבישול) ומבשלים בערך שעה או עד שגרגרי החומוס רכים לחלוטין.
- תוך כדי מוציאים כל הזמן את הקצף הלבן מלמעלה ודואגים שהמים יהיו תמיד כ-4 ס”מ מעל קו גרגרי החומוס.
- אם המים מתאדים הוסיפו מים מהברז והביאו לרתיחה.
- מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
- לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת קמח החומוס וטוחנים בפולסים.
- מכניסים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם תערובת הקציצות לא יציבה אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום ומערבבים מעט עד שעולה ריח של שום.
- מכניסים לסיר את שורשי פטרוזיליה ומזהיבים אותם.
- מתבלים בראס אל חנות וכורכום ופותחים אותם בטיגון.
- מוסיפים 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים יוצרים קציצות החומוס מהתערובת.
- כדי להפוך את הטיגון לפשוט וקל, מניחים נייר אפייה על המחבת, מוזגים לתוכו את שמן הטיגון, ומטגנים את הקציצות 2-3 דק מכל צד.
- מניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
- מסדרים את קציצות החומוס בסיר ברוטב הרותח.
- מוסיפים פטרוזיליה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן