רקע הנמל מעודכן

קציצות חומוס נדירות ברוטב חומוס חמצמץ

ארוחת צהריים עשירה בטעמים! תבשיל קציצות חומוס מטוגנות ברוטב חמצמץ של חומוס, לימון ויין לבן, שהכי כיף לאכול עם אורז לבן
ארוחת צהריים עשירה בטעמים! תבשיל קציצות חומוס מטוגנות ברוטב חמצמץ של חומוס, לימון ויין לבן, שהכי כיף לאכול עם אורז לבן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    532
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 531.9 קק״ל 5850.8 קק״ל
    פחמימות 63.8 גרם 701.7 גרם
    שומן 52.2 גרם 574.6 גרם
    נתרן 264.4 מ״ג 2908.9 מ״ג
    חלבון 38.5 גרם 423.3 גרם
    סיבים תזונתיים 36.6 גרם 402.4 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 300.4 גרם
    כולסטרול 24.1 מ״ג 265.5 מ״ג
    סידן 86.4 מ״ג 950.5 מ״ג
    ברזל 27.8 מ״ג 305.9 מ״ג
    אשלגן 516.8 מ״ג 5684.9 מ״ג
    אבץ 25.6 מ״ג 282.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    532
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 531.9 קק״ל 5850.8 קק״ל
    פחמימות 63.8 גרם 701.7 גרם
    שומן 52.2 גרם 574.6 גרם
    נתרן 264.4 מ״ג 2908.9 מ״ג
    חלבון 38.5 גרם 423.3 גרם
    סיבים תזונתיים 36.6 גרם 402.4 גרם
    שומן רווי 27.3 גרם 300.4 גרם
    כולסטרול 24.1 מ״ג 265.5 מ״ג
    סידן 86.4 מ״ג 950.5 מ״ג
    ברזל 27.8 מ״ג 305.9 מ״ג
    אשלגן 516.8 מ״ג 5684.9 מ״ג
    אבץ 25.6 מ״ג 282.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
נעמה פלד
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות חומוס


אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מסננים את גרגרי החומוס ממי ההשריה.
  2. בסיר גדול עם הרבה מים שמים את החומוס.
  3. מוסיפים כפית סודה לשתייה (לזירוז תהליך הבישול) ומבשלים בערך שעה או עד שגרגרי החומוס רכים לחלוטין.
  4. תוך כדי מוציאים כל הזמן את הקצף הלבן מלמעלה ודואגים שהמים יהיו תמיד כ-4 ס”מ מעל קו גרגרי החומוס.
  5. אם המים מתאדים הוסיפו מים מהברז והביאו לרתיחה.
  6. מכינים את תערובת הקציצות: במעבד מזון קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והבצל.
  7. לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת קמח החומוס וטוחנים בפולסים.
  8. מכניסים את התערובת לקערה ומכסים בניילון נצמד.
  9. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם תערובת הקציצות לא יציבה אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס.
  10. מכינים את הרוטב: בסיר גדול ושטוח עם שמן זית מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  11. מוסיפים את השום ומערבבים מעט עד שעולה ריח של שום.
  12. מכניסים לסיר את שורשי פטרוזיליה ומזהיבים אותם.
  13. מתבלים בראס אל חנות וכורכום ופותחים אותם בטיגון.
  14. מוסיפים 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ואת היין יחד עם מיץ הלימון ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה.
  15. בינתיים יוצרים קציצות החומוס מהתערובת.
  16. כדי להפוך את הטיגון לפשוט וקל, מניחים נייר אפייה על המחבת, מוזגים לתוכו את שמן הטיגון, ומטגנים את הקציצות 2-3 דק מכל צד.
  17. מניחים על נייר סופג. חשוב לא לטגן מדי כי הקציצות עוד יכנסו לבישול.
  18. מסדרים את קציצות החומוס בסיר ברוטב הרותח.
  19. מוסיפים פטרוזיליה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 25 דקות.
  20. מגישים עם אורז לבן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות חומוס נדירות ברוטב חומוס חמצמץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    אסנת חייקין

    לא מובן : במצרכים לא כתוב נענע וכוסברה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות