רקע למתחם סוגת
קאבר דסקטופ סוגת

קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה בליווי אורז בסמטי מלא

תבשיל של קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה, כשפרסמנו חלק מהמתכון הזה בסרטון קצר לעוקבים שלנו באינסטגרם כמות האנשים שרצו מתכון רק חיזקה כמה שהמתכון הזה מטורף!
תבשיל של קציצות עוף ברוטב עגבניות ושעועית לבנה, כשפרסמנו חלק מהמתכון הזה בסרטון קצר לעוקבים שלנו באינסטגרם כמות האנשים שרצו מתכון רק חיזקה כמה שהמתכון הזה מטורף!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות
  • קלוריות
    949
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 948.5 קק״ל 4742.4 קק״ל
    פחמימות 44.0 גרם 220.1 גרם
    שומן 63.1 גרם 315.4 גרם
    נתרן 1717.0 מ״ג 8584.8 מ״ג
    חלבון 46.5 גרם 232.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 22.9 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 145.1 מ״ג 725.4 מ״ג
    סידן 93.8 מ״ג 469.1 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1037.8 מ״ג 5189.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    27
  • הכנה שעה
    כולל 13 שעות
  • קלוריות
    949
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 948.5 קק״ל 4742.4 קק״ל
    פחמימות 44.0 גרם 220.1 גרם
    שומן 63.1 גרם 315.4 גרם
    נתרן 1717.0 מ״ג 8584.8 מ״ג
    חלבון 46.5 גרם 232.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 22.9 גרם
    שומן רווי 10.8 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 145.1 מ״ג 725.4 מ״ג
    סידן 93.8 מ״ג 469.1 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 19.4 מ״ג
    אשלגן 1037.8 מ״ג 5189.1 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 10.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
ניצן סוסיד
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב

אורז


אופן הכנה

  1. משרים את השעועית במשך 12 שעות בקערה עם המון מים ומבשלים במשך שעה עד ריכוך.
  2. מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל הסגול והשום. קוצצים את עלי הפטרוזיליה.
  3. שמים בקערה את חזה העוף והפרגית הטחונים ומוסיפים את השום, הפטרוזיליה, שמן הזית,  קליפת הלימון, הבצל, קמח המצה (או פירורי הלחם - לא בפסח) והביצה. מערבבים ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומצננים למשך 30 דקות במקרר.
  5. יוצרים קציצות עגולות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית משני הצדדים עד שהן זהובות ויפות.
  6. מכינים את הרוטב: קוצצים את השום והצ’ילי הירוק. מחממים שמן זית בסיר סוטאז’, מוסיפים את השום והצ’ילי, מטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וציר הירקות/המים.
  7. מביאים לרתיחה, מתבלים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך חצי שעה.
  8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לרוטב ומערבבים עד שמסמיך. מוסיפים את השעועית המבושלת.
  9. מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד 20 דקות על להבה נמוכה. מורידים מהאש ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
  10. מכינים את האורז: בסיר בינוני מרתיחים את המים. מוסיפים את השמן והמלח.
  11. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז ומבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה, במשך 40 דקות.
  12. מאווררים את האורז ומגישים את הקציצות בתוספת האורז ופטרוזיליה קצוצה.
קציצות עוף ושעועית עם אורז2
קציצות עוף ושעועית עם אורז. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות