ארוחה טיל! קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות

מנת ילדים טעימה ומוצלחת של קציצות עוף בתוספת זוקיני שעושה אותן עוד יותר עסיסיות, ברוטב עגבניות קל ומהיר. מנה שכיף להגיש לצד אורז או פתיתים.
מנת ילדים טעימה ומוצלחת של קציצות עוף בתוספת זוקיני שעושה אותן עוד יותר עסיסיות, ברוטב עגבניות קל ומהיר. מנה שכיף להגיש לצד אורז או פתיתים.
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    543
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 542.7 קק״ל 3256.4 קק״ל
    פחמימות 11.4 גרם 68.1 גרם
    שומן 48.4 גרם 290.1 גרם
    נתרן 890.6 מ״ג 5343.8 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 47.0 גרם
    כולסטרול 113.9 מ״ג 683.2 מ״ג
    סידן 46.6 מ״ג 279.7 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 746.7 מ״ג 4480.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    543
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 542.7 קק״ל 3256.4 קק״ל
    פחמימות 11.4 גרם 68.1 גרם
    שומן 48.4 גרם 290.1 גרם
    נתרן 890.6 מ״ג 5343.8 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.0 גרם
    שומן רווי 7.8 גרם 47.0 גרם
    כולסטרול 113.9 מ״ג 683.2 מ״ג
    סידן 46.6 מ״ג 279.7 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 746.7 מ״ג 4480.5 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
שי-לי ליפא
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מכינים את הקציצות ומבשלים: מגררים גס זוקיני וסוחטים מנוזלים. קוצצים דק בצל שאלוט.
  3. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
  4. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  5. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ.
  6. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית עם שמן זית בגובה 1 ס”מ ומטגנים את הקציצות, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  7. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
  8. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחה טיל! קציצות עוף וזוקיני ברוטב עגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    רותי

    ממש טעים גם ללא הרוטב. הכנתי את הקציצות בגודל כדור פינג פונג והן נחטפו אחת אחרי השניה. תודה על מתכון קליל וטעים

    Avatar
    רחל

    חייבים לטגן קודם לפני הבישול ברוטב? אי אפשר ישר לשים ברוטב?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי רחל. לא חובה לטגן אבל אם לא תטגני ו”תסגרי” את הקציצות טרם הבישול הן עלולות להתפרק לך בתבשיל.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות