קראנצ’י ומפנק: בורקס גבינה ותרד שכולם אוהבים

מתכון מושלם וקליל להכנת בורקס גבינה במילוי גבינת שמנת עשירה ועלי תרד - מנה מושלמת גם לארוחת בוקר מפנקת וגם לבראנץ' חגיגי!
מתכון מושלם וקליל להכנת בורקס גבינה במילוי גבינת שמנת עשירה ועלי תרד - מנה מושלמת גם לארוחת בוקר מפנקת וגם לבראנץ' חגיגי!
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
23 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.6 קק״ל 5035.7 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 422.8 גרם
    שומן 27.3 גרם 327.8 גרם
    נתרן 172.6 מ״ג 2070.8 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 103.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 13.6 גרם 163.6 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 19.7 מ״ג 236.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 95.5 מ״ג 1146.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 419.6 קק״ל 5035.7 קק״ל
    פחמימות 35.2 גרם 422.8 גרם
    שומן 27.3 גרם 327.8 גרם
    נתרן 172.6 מ״ג 2070.8 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 103.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.5 גרם
    שומן רווי 13.6 גרם 163.6 גרם
    כולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 19.7 מ״ג 236.2 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״ג
    אשלגן 95.5 מ״ג 1146.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור

אין מאפה אהוב וזפופולרי יותר בארץ מבורקס – באמת שאפשר לקנות אותם בכל מקום, במגוון צורות ומילויים. אבל עוד יותר כיף להכין בורקסים בבית. כך תוכלו למלא אותם במשהו קצת יותר מתוחכם מתפוח אדמה או קשקבל, למשל בגבינת שמנת מעולה עם תוספת תרד.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ענת אלישע
X

23 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בורקס גבינה ותרד

ציפוי


אופן הכנה

  1. מערבבים היטב בקערה את גבינת השמנת, הביצה, התבלינים והקמח.
  2. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
  3. מחלקים את בצק העלים לשניים ומקמחים קלות את משטח העבודה (שומרים את החצי השני במקרר).
  4. מרדדים מעט את הבצק ויוצרים ריבועים בגודל רצוי בעזרת גלגלת פיצה.
  5. טורפים את הביצה עם המים והמלח ומברישים את קצוות הריבועים. מניחים כפית מלאה מהמילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים למשולש או מלבן ומהדקים בקצוות.
  6. מעבירים את הבורקסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. מברישים את הבורקסים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 25-30 דקות להזהבה.
בורקס גבינה ותרד2
בורקס גבינה ותרד מושלם. צילום: ענת אלישע

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות