קראנצ’י ומפנק: בורקס גבינה ותרד שכולם אוהבים
מתכון מושלם וקליל להכנת בורקס גבינה במילוי גבינת שמנת עשירה ועלי תרד - מנה מושלמת גם לארוחת בוקר מפנקת וגם לבראנץ' חגיגי!
מתכון מושלם וקליל להכנת בורקס גבינה במילוי גבינת שמנת עשירה ועלי תרד - מנה מושלמת גם לארוחת בוקר מפנקת וגם לבראנץ' חגיגי!
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 419.6 קק״ל 5035.7 קק״לפחמימות 35.2 גרם 422.8 גרםשומן 27.3 גרם 327.8 גרםנתרן 172.6 מ״ג 2070.8 מ״גחלבון 8.6 גרם 103.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.5 גרםשומן רווי 13.6 גרם 163.6 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 19.7 מ״ג 236.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 95.5 מ״ג 1146.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות420
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 419.6 קק״ל 5035.7 קק״לפחמימות 35.2 גרם 422.8 גרםשומן 27.3 גרם 327.8 גרםנתרן 172.6 מ״ג 2070.8 מ״גחלבון 8.6 גרם 103.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.5 גרםשומן רווי 13.6 גרם 163.6 גרםכולסטרול 49.2 מ״ג 590.8 מ״גסידן 19.7 מ״ג 236.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 95.5 מ״ג 1146.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.9 מ״גסגור
אין מאפה אהוב וזפופולרי יותר בארץ מבורקס – באמת שאפשר לקנות אותם בכל מקום, במגוון צורות ומילויים. אבל עוד יותר כיף להכין בורקסים בבית. כך תוכלו למלא אותם במשהו קצת יותר מתוחכם מתפוח אדמה או קשקבל, למשל בגבינת שמנת מעולה עם תוספת תרד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 420 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס גבינה ותרד
-
1 חבילה בצק עליםחלבי, מופשר לפי הוראות היצרן
-
300 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5% ארלה
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית פלפל שחור טחוןאו לבן
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
3 כפות קמח לבן
-
150 גרם עלי בייבי תרדקצוצים
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה עם כפית מים וקורט מלח
-
1 חופן שומשום
-
1 חופן שומשום שחור
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את גבינת השמנת, הביצה, התבלינים והקמח.
- מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
- מחלקים את בצק העלים לשניים ומקמחים קלות את משטח העבודה (שומרים את החצי השני במקרר).
- מרדדים מעט את הבצק ויוצרים ריבועים בגודל רצוי בעזרת גלגלת פיצה.
- טורפים את הביצה עם המים והמלח ומברישים את קצוות הריבועים. מניחים כפית מלאה מהמילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים למשולש או מלבן ומהדקים בקצוות.
- מעבירים את הבורקסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את הבורקסים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 25-30 דקות להזהבה.
אופן הכנה
- מערבבים היטב בקערה את גבינת השמנת, הביצה, התבלינים והקמח.
- מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
- מחלקים את בצק העלים לשניים ומקמחים קלות את משטח העבודה (שומרים את החצי השני במקרר).
- מרדדים מעט את הבצק ויוצרים ריבועים בגודל רצוי בעזרת גלגלת פיצה.
- טורפים את הביצה עם המים והמלח ומברישים את קצוות הריבועים. מניחים כפית מלאה מהמילוי במרכז כל ריבוע, סוגרים למשולש או מלבן ומהדקים בקצוות.
- מעבירים את הבורקסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את הבורקסים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים 25-30 דקות להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן