קרין גורן מכינה עוגיות מקרון שוקולד בטעם אלוהי!
מי לא אוהב מקרונים? עוגיות מקרון שוקולד בניחוח צרפתי ובטעם אלוהי! צעד אחר צעד להכנת עוגיות מקרון פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים
מי לא אוהב מקרונים? עוגיות מקרון שוקולד בניחוח צרפתי ובטעם אלוהי! צעד אחר צעד להכנת עוגיות מקרון פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 53.1 קק״ל 1859.5 קק״לפחמימות 1.1 גרם 38.5 גרםשומן 1.7 גרם 58.8 גרםנתרן 0.4 מ״ג 14.1 מ״גחלבון 1.0 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 25.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 5.1 מ״גסידן 8.8 מ״ג 308.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 31.7 מ״ג 1110.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות53
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 53.1 קק״ל 1859.5 קק״לפחמימות 1.1 גרם 38.5 גרםשומן 1.7 גרם 58.8 גרםנתרן 0.4 מ״ג 14.1 מ״גחלבון 1.0 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 25.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 5.1 מ״גסידן 8.8 מ״ג 308.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 31.7 מ״ג 1110.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 53 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
2כוסות או 240 גרם אבקת סוכר
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1/3כוס או 50 גרם אבקת קקאו
-
4 חלבונים Lבטמפ' החדר
-
2/3או 130 גרם סוכר לבן
-
1 טיפה צבע מאכל אדוםלא חובה
מילוי
-
1 מיכל ממרח שוקולד לבןאו ממרח שוקולד חלב או כל ממרח/ קרם אחר שאוהבים
אופן הכנה
- מנפים במסננת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו לתוך קערה.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד לקבלת קצף לבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד דקה עד לקבלת קצף לבן ורך כמו קרם.
- מעבירים את הקצף לקערה רחבה, מוסיפים את האבקות ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
- לקראת סיום הקיפול מוסיפים (לא חובה) ג’ל מאכל אדום (להדגשת הצבע החום אחרי האפייה).
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) ומזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים בצד למשך 30 דקות עד שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט, אינן דביקות למגע ונוצר להן מעין קרום מלמעלה.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ-10 דקות. מצננים.
- מורחים ממרח שוקולד או כל מילוי אחר שאתם אוהבים על בסיס העוגייה וסוגרים אותה עם עוגייה נוספת לצורת סנדוויץ’.
- מכניסים את העוגיות למקרר שיספחו את הלחות של המילוי ומגישים.
אופן הכנה
- מנפים במסננת אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו לתוך קערה.
- בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מכניסים את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד לקבלת קצף לבן.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה ומקציפים עוד דקה עד לקבלת קצף לבן ורך כמו קרם.
- מעבירים את הקצף לקערה רחבה, מוסיפים את האבקות ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
- לקראת סיום הקיפול מוסיפים (לא חובה) ג’ל מאכל אדום (להדגשת הצבע החום אחרי האפייה).
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) ומזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים בצד למשך 30 דקות עד שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט, אינן דביקות למגע ונוצר להן מעין קרום מלמעלה.
- אופים בתנור בחום של 160 מעלות במשך כ-10 דקות. מצננים.
- מורחים ממרח שוקולד או כל מילוי אחר שאתם אוהבים על בסיס העוגייה וסוגרים אותה עם עוגייה נוספת לצורת סנדוויץ’.
- מכניסים את העוגיות למקרר שיספחו את הלחות של המילוי ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כל אבקת סוכר והשקדים והקקאו מתערבב בקערה אחת ? או לשים את הסוכר בקצף?
היי אורטל, כל האבקות בקערה אחת.
הסוכר הרגיל בהקצפה
היי במידה ורוצים מקרונים לא שוקולד אלה טעים אחרים וצבעים אחרים במה מחליפים את הקקאו תודה.
היי לוי, ניתן להשתמש בצבעי מאכל.