שוקט (chouqette): פחזניות קטנות וממכרות עם סוכר גבישי
דברים טובים באים באריזות קטנות! קרין גורן מכינה פחזניות קטנות, רכות וזהובות עם גבישי סוכר מתקתקים מלמעלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
דברים טובים באים באריזות קטנות! קרין גורן מכינה פחזניות קטנות, רכות וזהובות עם גבישי סוכר מתקתקים מלמעלה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.1 קק״ל 1677.0 קק״לפחמימות 5.1 גרם 127.4 גרםשומן 4.4 גרם 110.0 גרםנתרן 90.3 מ״ג 2258.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 47.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 58.2 גרםכולסטרול 49.1 מ״ג 1227.8 מ״גסידן 8.1 מ״ג 202.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 19.0 מ״ג 476.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות67
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 67.1 קק״ל 1677.0 קק״לפחמימות 5.1 גרם 127.4 גרםשומן 4.4 גרם 110.0 גרםנתרן 90.3 מ״ג 2258.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 47.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרםשומן רווי 2.3 גרם 58.2 גרםכולסטרול 49.1 מ״ג 1227.8 מ״גסידן 8.1 מ״ג 202.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 19.0 מ״ג 476.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 67 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה
-
1 כוס מים
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1 כוס קמח לבן
-
4 ביצים M
-
1 חופן סוכר גבישי
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון הבצק והפחזניות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מרתיחים בסיר את החמאה עם המים.
- מוסיפים את סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה וממיסים עד ללפני בעבוע של רתיחה.
- כשהכל נמס מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב (לא על חום הכיריים) עד לקבלת בצק.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות כדי שיתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוכך כדי ערבוב מתקבל בצק דביק מאד.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
- מזלפים פחזניות קטנות. מרססים מעט שמן על הפחזניות (ליצירת מעטה קריספי באפייה). מפזרים מעל הפחזניות סוכר גבישי בנדיבות.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהפחזניות יתנפחו ויזהיבו.
- מוציאים מהתנור ומגישים בשקית נייר לבנה, ממש כמו בפריז.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
- מרתיחים בסיר את החמאה עם המים.
- מוסיפים את סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה וממיסים עד ללפני בעבוע של רתיחה.
- כשהכל נמס מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים היטב (לא על חום הכיריים) עד לקבלת בצק.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות כדי שיתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוכך כדי ערבוב מתקבל בצק דביק מאד.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן או חלק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים את הנייר במעט תרסיס שמן.
- מזלפים פחזניות קטנות. מרססים מעט שמן על הפחזניות (ליצירת מעטה קריספי באפייה). מפזרים מעל הפחזניות סוכר גבישי בנדיבות.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות עד שהפחזניות יתנפחו ויזהיבו.
- מוציאים מהתנור ומגישים בשקית נייר לבנה, ממש כמו בפריז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן