קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים
רוצים להפתיע את כל האורחים בחגיגת שבועות? אלון שבו מכין קינוח מרשים וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו - קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים בכוסות אישיות
רוצים להפתיע את כל האורחים בחגיגת שבועות? אלון שבו מכין קינוח מרשים וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו - קרם לימון ומסקרפונה עם קראמבל שקדים בכוסות אישיות
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 966.2 קק״ל 5797.1 קק״לפחמימות 94.6 גרם 567.8 גרםשומן 63.1 גרם 378.9 גרםנתרן 100.2 מ״ג 601.2 מ״גחלבון 10.6 גרם 63.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 35.7 גרם 214.3 גרםכולסטרול 296.5 מ״ג 1779.2 מ״גסידן 78.1 מ״ג 468.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 194.6 מ״ג 1167.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות966
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 966.2 קק״ל 5797.1 קק״לפחמימות 94.6 גרם 567.8 גרםשומן 63.1 גרם 378.9 גרםנתרן 100.2 מ״ג 601.2 מ״גחלבון 10.6 גרם 63.8 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 35.7 גרם 214.3 גרםכולסטרול 296.5 מ״ג 1779.2 מ״גסידן 78.1 מ״ג 468.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 194.6 מ״ג 1167.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 966 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם לימון
קציפת מסקרפונה
-
1 חבילה קרם מסקרפונה להקצפה
קראמבל שקדים
-
100 גרם חמאהקרה
-
100 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם שקדים טחונים
טוויל
-
75 גרם קמח לבן
-
100 גרם סוכר לבן
-
50 גרם חמאהמומסת
-
85מ"ל או 1/3 כוס חלב 3%
-
1/2 כפית קליפת לימון
אופן הכנה
- מכינים קרם לימון: בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
- מסננים את התערובת ומעבירים לקערה, מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות (ל-50 מעלות).
- מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים). לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ולהעביר אותו לשקית זילוף.
- מכינים קציפת מסקרפונה: מעבירים את תוכן הקופסה לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את כל החומרים ליצירת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים בשכבה דקה ואחידה על תבנית התנור.
- אופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה של הקראמבל. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים טוויל (לא חובה): מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בסילפאט.
- בקערה מערבבים את כל החומרים ליצירת תערובת אחידה.
- בעזרת פלטה מורחים על הסילפאט שכבה דקה של התערובת.
- אופים את התערובת במשך 10-15 דקות ועד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. לפני השימוש שוברים את הטוויל לחתיכות.
- מרכיבים את המנה: בכוס מזלפים שכבה של קרם לימון.
- מוסיפים שכבה של קציפת מסקפרונה ומפזרים קראמבל
- שוברים מפלטת הטוויל האפויה חתיכה ומקשטים בעזרתה את כוס הקינוח (לא חובה).
המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה
אופן הכנה
- מכינים קרם לימון: בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
- מסננים את התערובת ומעבירים לקערה, מצננים את התערובת במשך כ-10 דקות (ל-50 מעלות).
- מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים). לפני השימוש יש לטרוף היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ולהעביר אותו לשקית זילוף.
- מכינים קציפת מסקרפונה: מעבירים את תוכן הקופסה לקערת המיקסר ומקציפים בעזרת בלון ההקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את הקראמבל: מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים את כל החומרים ליצירת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים בשכבה דקה ואחידה על תבנית התנור.
- אופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה של הקראמבל. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים טוויל (לא חובה): מחממים תנור ל-150 מעלות בתכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור בסילפאט.
- בקערה מערבבים את כל החומרים ליצירת תערובת אחידה.
- בעזרת פלטה מורחים על הסילפאט שכבה דקה של התערובת.
- אופים את התערובת במשך 10-15 דקות ועד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר. לפני השימוש שוברים את הטוויל לחתיכות.
- מרכיבים את המנה: בכוס מזלפים שכבה של קרם לימון.
- מוסיפים שכבה של קציפת מסקפרונה ומפזרים קראמבל
- שוברים מפלטת הטוויל האפויה חתיכה ומקשטים בעזרתה את כוס הקינוח (לא חובה).
המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן