קרמבו ביתי של קרין גורן – כמו במכולת!
אם לא הכנתם עד היום קרמבו ביתי, זה הזמן! קרין גורן במתכון לקרמבו אמיתי, טעים פי אלף מהקרמבו קלאסי שאתם קונים במכולת, יאללה, לעבודה!
אם לא הכנתם עד היום קרמבו ביתי, זה הזמן! קרין גורן במתכון לקרמבו אמיתי, טעים פי אלף מהקרמבו קלאסי שאתם קונים במכולת, יאללה, לעבודה!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 6831.1 קק״לפחמימות 34.4 גרם 860.5 גרםשומן 14.0 גרם 351.2 גרםנתרן 39.1 מ״ג 976.8 מ״גחלבון 2.4 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 31.9 גרםשומן רווי 3.5 גרם 87.1 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 624.5 מ״גסידן 16.5 מ״ג 413.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 94.7 מ״ג 2366.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות273
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 273.2 קק״ל 6831.1 קק״לפחמימות 34.4 גרם 860.5 גרםשומן 14.0 גרם 351.2 גרםנתרן 39.1 מ״ג 976.8 מ״גחלבון 2.4 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 31.9 גרםשומן רווי 3.5 גרם 87.1 גרםכולסטרול 25.0 מ״ג 624.5 מ״גסידן 16.5 מ״ג 413.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 94.7 מ״ג 2366.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 12.8 מ״גסגור
קרין גורן בנוסטלגיה במיטבה! מחווה לקרמבו שליווה אותה לאורך כל ילדותה קבלו את המתכון לדבר האמיתי, קרמבו קלאסי טעים במיוחד כמו שפעם היינו קונים במכולת, עם קצף חלבונים לבן ואוורירי וציפוי של שוקולד דקיק ומתפצח בפה או ציפוי של ממרח לוטוס קרמל מהיר
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 273 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאה קרה
-
3 חלמונים L
קצף חלבונים
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
3 חלבונים L
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קנולה
ציפוי לוטוס
-
1 צנצנת ממרח לוטוס
-
1 כפית שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק ולרדד מעל הנייר).
- קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
- אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121 מעלות (זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
- לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
- מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה.
- מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים:
- לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
- לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
- טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה). מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כוס סוכר וקוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק ולרדד מעל הנייר).
- קורצים לעיגולים בעזרת חותכן מסולסל בקוטר 5 ס”מ בערך (לקרמבואים צריך רק 25 עוגיות. את שאריות הבצק תוכלו לתת לילדים כדי שיכינו עוגיות משלהם).
- אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121 מעלות (זה לוקח 7 דקות בערך. עוד דרך לבדוק אם הגענו לטמפ’ הרצויה: מטפטפים חצי כפית מהסירופ לכוס מים קרים - כשהסירופ הופך לכדור צמיגי וגמיש כמו פלסטלינה למשחק בין האצבעות, מסירים מהאש).
- לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
- מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים גבעה שמנמנה על כל עוגייה.
- מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
- מכינים את הציפוי (שוקולד או ממרח לוטוס), מצפים, מקפיאים 5 דקות ומגישים:
- לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
- לציפוי לוטוס: מחממים במיקרוגל ממרח לוטוס עם כפית שמן עד שהוא הופך לנוזלי ומעבירים לכלי צר ועמוק.
- טובלים כל קרמבו כשהוא הפוך בציפוי שוקולד או לוטוס (מחזיקים בעוגייה). מחזירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות הציפוי.
- שומרים במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מהמם! אבל איך זה שאת מלקקת את האצבעות ואח”כ נוגעת בלי לשטוף…הילדים שלי לא יאכלו מזה לעולם!!!
אם יש לי ביצים מדיום כמה אני צריכה כדי שיהיה שווה לכמות של הלאר’ג?
אני לא מאמין אאאאמלה איזה אליפות
יש מתכון לבצק פרווה לעוגיות הקרמבו?