-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 553.5 קק״ל 6642.4 קק״לפחמימות 31.1 גרם 373.6 גרםשומן 40.6 גרם 487.4 גרםנתרן 175.9 מ״ג 2110.8 מ״גחלבון 7.3 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 18.6 גרם 223.6 גרםכולסטרול 28.5 מ״ג 341.8 מ״גסידן 80.4 מ״ג 964.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 125.6 מ״ג 1507.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל 7 שעות ו-35 דק׳
-
קלוריות554
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 553.5 קק״ל 6642.4 קק״לפחמימות 31.1 גרם 373.6 גרםשומן 40.6 גרם 487.4 גרםנתרן 175.9 מ״ג 2110.8 מ״גחלבון 7.3 גרם 87.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 12.3 גרםשומן רווי 18.6 גרם 223.6 גרםכולסטרול 28.5 מ״ג 341.8 מ״גסידן 80.4 מ״ג 964.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 125.6 מ״ג 1507.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.7 מ״גסגור
קרמבו זה קינוח שמבשר חורף. בדרך כלל הוא מורכב מעוגיה, תלולית מרנג וציפוי שוקולד. שרית נובק מכינה גרסה ביתית משודרגת בה גלידת פיסטוק עם לב פיסטוק מרוכז מחליפה את המרנג הפשוט וטובלת אותה בציפוי שוקולד לבן בטעם פיסטוק עם שברי פיסטוקים להשלמת ביס מושלם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-35 דק׳ | קלוריות 554 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות בסיס
מילוי פיסטוק
-
100 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
-
1 כף גדושה פיסטוקים טבעייםטחונים
-
1/4 כפית מלח דק
גלידה
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
300 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי 24.5% ארלה
-
4 כפות חלב מרוכז
-
1 כף גדושה מחית פיסטוק לא ממותקת
ציפוי
-
250 גרם שוקולד לבן
-
2 כפות חמאת קקאו
-
1 כפית שמן קנולה
-
1 כפית מחית פיסטוק לא ממותקת
-
1 כף פיסטוקים טבעייםקצוצים דק
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר, השקדים והמלח לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לכדור בצק.
- מרדדים את הבצק דק בין שני ניירות אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות עד שהעוגיות משחימות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את מילוי הפיסטוק: מערבבים בקערה את חמאת הפיסטוק, הפיסטוקים הטחונים והמלח ומעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את הגלידה: מקציפים בקערה את השמנת, גבינת השמנת ארלה ופודינג הווניל לקרם יציב. מוסיפים את חמאת/מחית הפיסטוק והחלב המרוכז ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים מעל העוגיות תלוליות מהגלידה בצורה של קרמבו. מזלפים לתוך התלוליות את מלית הפיסטוק. מעבירים למקפיא להתייצבות של 6 שעות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו. מוסיפים את השמן וחמאת הפיסטוק ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא וטובלים בציפוי. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומניחים להתייצבות. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מעבדים במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר, השקדים והמלח לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לכדור בצק.
- מרדדים את הבצק דק בין שני ניירות אפייה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות עד שהעוגיות משחימות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את מילוי הפיסטוק: מערבבים בקערה את חמאת הפיסטוק, הפיסטוקים הטחונים והמלח ומעבירים לשקית זילוף.
- מכינים את הגלידה: מקציפים בקערה את השמנת, גבינת השמנת ארלה ופודינג הווניל לקרם יציב. מוסיפים את חמאת/מחית הפיסטוק והחלב המרוכז ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף.
- מזלפים מעל העוגיות תלוליות מהגלידה בצורה של קרמבו. מזלפים לתוך התלוליות את מלית הפיסטוק. מעבירים למקפיא להתייצבות של 6 שעות.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו. מוסיפים את השמן וחמאת הפיסטוק ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את הקרמבואים מהמקפיא וטובלים בציפוי. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומניחים להתייצבות. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן