רבים על השרוף: מקלובה מושלמת, כמו שצריך
מתכון קל להכנה למקלובה והפעם בגרסה הצמחונית - תפוחי אדמה בתחתית הסיר, כשמעליהם שכבת אורז המתבשלת תוך ספיגת הטעמים. המנה המושלמת לארוחת החג שכולם יאהבו
מתכון קל להכנה למקלובה והפעם בגרסה הצמחונית - תפוחי אדמה בתחתית הסיר, כשמעליהם שכבת אורז המתבשלת תוך ספיגת הטעמים. המנה המושלמת לארוחת החג שכולם יאהבו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 382.4 קק״ל 2676.5 קק״לפחמימות 78.7 גרם 550.7 גרםשומן 4.9 גרם 34.3 גרםנתרן 462.7 מ״ג 3238.6 מ״גחלבון 7.8 גרם 54.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.0 מ״ג 119.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 204.4 מ״ג 1430.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות382
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 382.4 קק״ל 2676.5 קק״לפחמימות 78.7 גרם 550.7 גרםשומן 4.9 גרם 34.3 גרםנתרן 462.7 מ״ג 3238.6 מ״גחלבון 7.8 גרם 54.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 34.3 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 17.0 מ״ג 119.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.2 מ״גאשלגן 204.4 מ״ג 1430.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 382 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם אורז פרסי
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
3 שיני שום
-
1 גזר בינונימגורד גס
-
1 חציל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כורכום
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
720מ"ל או 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והחצילים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את התבלינים, למעט הכורכום, ומערבבים.
- מניחים את האורז היבש בקערה גדולה ומוסיפים אליו את תכולת הסיר. מערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
- מעבירים את כל האורז לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
- לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר.
- מנקים את הסיר השרוף בעזרת סנו סושי - ספוג הפלא נירוסטה.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והחצילים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את התבלינים, למעט הכורכום, ומערבבים.
- מניחים את האורז היבש בקערה גדולה ומוסיפים אליו את תכולת הסיר. מערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
- מעבירים את כל האורז לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
- לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר.
- מנקים את הסיר השרוף בעזרת סנו סושי - ספוג הפלא נירוסטה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שאלה: לא צריך לבשל בידול מקדים את האורז? כמות המים שיש להוסיף (למלא את התעלות שיצרנו במים) נשמע לי מעט מדי בשביל אורז לא מבושל מראש. תודה
אין צורך בבישול מקדים של האורז. הוא מתבשל עם יתר הרכיבים בסיר.
קטגוריות
- אוכל ערבי
- אוכל שילדים אוהבים
- אורז
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- המתכונים הפייבוריטים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פיקניק
- תבשילים
- תוספות
- תפוחי אדמה