קינוח פרווה לפסח: מלבי קרמל

מחפשים קינוח פרווה לפסח? הנה לכם מתכון למלבי קרמל מושלם בעשר דקות של הכנה, קינוח מהמם, קליל והכי חשוב – טעים!
מחפשים קינוח פרווה לפסח? הנה לכם מתכון למלבי קרמל מושלם בעשר דקות של הכנה, קינוח מהמם, קליל והכי חשוב – טעים!
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 804.7 קק״ל 3218.7 קק״ל
    פחמימות 86.3 גרם 345.3 גרם
    שומן 49.7 גרם 198.6 גרם
    נתרן 36.6 מ״ג 146.4 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 16.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 45.7 גרם 182.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.9 מ״ג 71.7 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 624.9 מ״ג 2499.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    805
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 804.7 קק״ל 3218.7 קק״ל
    פחמימות 86.3 גרם 345.3 גרם
    שומן 49.7 גרם 198.6 גרם
    נתרן 36.6 מ״ג 146.4 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 16.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 7.0 גרם
    שומן רווי 45.7 גרם 182.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 17.9 מ״ג 71.7 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 624.9 מ״ג 2499.6 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלבי

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את קרם הקוקוס במיקרוגל.
  2. שמים בסיר את הסוכר ומבשלים אותו תוך כדי ערבוב 2-3 דקות עד שהוא נהיה חום.
  3. מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת טורפים את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
  5. ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת המים והקורנפלור לסיר.
  6. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך.
  7. מכבים את הלהבה.
  8. יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
  9. מקררים במקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב, בערך כשעה.
  10. יוצקים מעל המלבי רוטב קרמל או מייפל לפני הגשה, מקשטים בשבבי קוקוס ומגישים.
קינוח פרווה לפסח: מלבי קרמל
קינוח פרווה לפסח - מלבי קרמל. צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    לימור

    האם ניתן להמיר קורנפלור לג’לטין בכמות מופחתת מהרגיל או לקסנטן גאם?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי לימור. לא כדאי להחליף את הקורנפלור בג’לטין כי זה ישנה לחלוטין את המרקם של המנה. כשג’לטין מתקרר הוא יוצר קריש שמחזיק את המנה.
      לעומת זאת קורנפלור ודומיו עובדים על עקרון של ספיחת נוזלים ויבוש ועל ידי כך מייצבים את העוגה/מאפה. אז לא כדאי להחליף את המרכיב הזה במלבי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות