-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 515.3 קק״ל 6183.1 קק״לפחמימות 35.4 גרם 424.5 גרםשומן 39.4 גרם 473.4 גרםנתרן 201.9 מ״ג 2422.8 מ״גחלבון 6.3 גרם 75.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 23.7 גרם 284.4 גרםכולסטרול 159.4 מ״ג 1912.5 מ״גסידן 64.4 מ״ג 773.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 114.9 מ״ג 1379.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות515
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 515.3 קק״ל 6183.1 קק״לפחמימות 35.4 גרם 424.5 גרםשומן 39.4 גרם 473.4 גרםנתרן 201.9 מ״ג 2422.8 מ״גחלבון 6.3 גרם 75.2 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 23.7 גרם 284.4 גרםכולסטרול 159.4 מ״ג 1912.5 מ״גסידן 64.4 מ״ג 773.2 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 114.9 מ״ג 1379.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 515 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
200 גרם חמאה
-
3 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1כף או 10 גרם אבקת קקאו
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות חלב 3%
-
1/2 כפית צבע מאכל אדום
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית חומץ 5%
ציפוי
-
100 גרם שוקולד לבן
-
2 כפות חלב 3%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 250 גרם גבינת שמנת
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הביצים, הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ותמצית הווניל, 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. מערבבים בכוס את החלב עם צבע המאכל. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים את הסודה לשתייה, מוסיפים את החומץ ומערבבים. מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום.
- ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים). אופים כ-20-25 דקות להתייצבות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי: בקערה מתאימה במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת השמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר. - מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מקשטים בסוכריות הקטנות ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הביצים, הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ותמצית הווניל, 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. מערבבים בכוס את החלב עם צבע המאכל. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים את הסודה לשתייה, מוסיפים את החומץ ומערבבים. מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום.
- ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים). אופים כ-20-25 דקות להתייצבות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי: בקערה מתאימה במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת השמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר. - מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מקשטים בסוכריות הקטנות ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
האם אפשר להכין ולהקפיא?
כן, אפשר להקפיא במשך שבוע סגור היטב.
היוש אפשר להכין את הקאפקייקס יום לפני? חשבתי לשמור את הקאפקייקס בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ואת הקצפת במקרר ולזלף לפני ההגשה… יכול לעבוד?
ברור! אין שום בעיה להכין את הקאפקייקס יום או יומיים לפני, אפשר לשמור גם במקרר ולזלף לפני ההגשה.
נראה טוב אכין לילדים
בהצלחה! ספרי לנו אם אהבו…. (: