רוטב בולונז וירקות שיגרום לילדים ללקק את הצלחת

רוטב בולונז וירקות שמגישים עם כל פסטה שאוהבים, ומאפשר להוסיף ירקות לארוחה מבלי שמרגישים בנוכחותם. מנה מזינה וחמה שתפנק את כל בני המשפחה
רוטב בולונז וירקות שמגישים עם כל פסטה שאוהבים, ומאפשר להוסיף ירקות לארוחה מבלי שמרגישים בנוכחותם. מנה מזינה וחמה שתפנק את כל בני המשפחה
  • יעל רחמנוב
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    550
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 549.5 קק״ל 2747.6 קק״ל
    פחמימות 36.5 גרם 182.6 גרם
    שומן 21.0 גרם 105.0 גרם
    נתרן 703.8 מ״ג 3519.2 מ״ג
    חלבון 36.0 גרם 179.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.4 גרם 112.1 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 31.9 גרם
    כולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 515.7 מ״ג 2578.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 3905.0 מ״ג 19525.0 מ״ג
    אבץ 8.2 מ״ג 41.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    550
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 549.5 קק״ל 2747.6 קק״ל
    פחמימות 36.5 גרם 182.6 גרם
    שומן 21.0 גרם 105.0 גרם
    נתרן 703.8 מ״ג 3519.2 מ״ג
    חלבון 36.0 גרם 179.8 גרם
    סיבים תזונתיים 22.4 גרם 112.1 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 31.9 גרם
    כולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 515.7 מ״ג 2578.3 מ״ג
    ברזל 7.0 מ״ג 34.9 מ״ג
    אשלגן 3905.0 מ״ג 19525.0 מ״ג
    אבץ 8.2 מ״ג 41.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
יעל רחמנוב
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


 אופן הכנה

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  2. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף.
  3. כעת מוסיפים את השום החתוך גס ומטגנים יחד כמה שניות.
  4. מוסיפים גם את הגזר, הסלרי, הדלעת והתיבול ומערבבים יחד.רוטב בולונז וירקות1
  5. בשלב זה מכניסים לסיר את רסק העגבניות והעגבניות הקצוצות.
  6. טועמים את רוטב הבולונז ומתקנים תיבול. הטעם צריך להיות מודגש ומלוח מעט בשלב זה.
  7. מכניסים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים.
  8. שופכים גם 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-60 דקות.
  9. מגישים את הרוטב עם פסטה לבחירה.

    רוטב בולונז וירקות3
    רוטב בולונז וירקות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

הערות

  • מומלץ לקנות בשר שטוחנים במקום. גם כדי לשמור על טריות וגם כדי לוודא שלא הכניסו לתערובת שאריות חלקי בשר שונים, שומן ועוד. 
  • רוטב בולונז הוא הזדמנות מצוינת לשלב ירקות וליהנות מערכים תזונתיים מגוונים. כלל שתקצצו יותר את הירקות, כך תוכלו ל"החביאם" ביתר הצלחה וזו דרך מעולה לקרב ילדים לאכילת ירקות. 
  • במידה והקטנטן שלך בשלב המעבר למוצקים ואוכל מזון טחון, ניתן לטחון ולהוסיף מעט רוטב עגבניות בעת הצורך כדי לקבל מרקם רצוי

tip

טיפ מקרר Hisense

על מנת לשמור על טריות הבשר עד לשימוש, יש לשמור בתוך המקרר באזור הכי קר, "מגירת אפס" מה שמונע מהבשר לפתח חיידקים שמשגשגים בטמפרטורת חדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רוטב בולונז וירקות שיגרום לילדים ללקק את הצלחת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות