ריזוטו בטטה טבעוני ומוקרם – ללא גלוטן!
קבלו את הטריק להכנת ריזוטו בטטה מוקרם וטבעוני לגמרי, בטעם שמנת מפתיע. הריזוטו משובץ בקוביות בטטה צלויות וכל ביס קרמי מעודן! והוא גם ללא גלוטן
קבלו את הטריק להכנת ריזוטו בטטה מוקרם וטבעוני לגמרי, בטעם שמנת מפתיע. הריזוטו משובץ בקוביות בטטה צלויות וכל ביס קרמי מעודן! והוא גם ללא גלוטן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.7 קק״ל 947.5 קק״לפחמימות 34.5 גרם 68.9 גרםשומן 27.9 גרם 55.7 גרםנתרן 1961.4 מ״ג 3922.8 מ״גחלבון 3.8 גרם 7.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.2 מ״ג 142.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 523.6 מ״ג 1047.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות474
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.7 קק״ל 947.5 קק״לפחמימות 34.5 גרם 68.9 גרםשומן 27.9 גרם 55.7 גרםנתרן 1961.4 מ״ג 3922.8 מ״גחלבון 3.8 גרם 7.7 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.2 מ״ג 142.5 מ״גברזל 1.6 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 523.6 מ״ג 1047.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 0.7 מ״גסגור
איך מכינים ריזוטו קרמי עשיר וגם טבעוני? הטריק הוא שימוש בסויה לבישול, כך תקבלו מרקם וטעם הכי קרובים לשמנת, וכשהמנה משובצת בקוביות בטטה כתומות המנה הופכת למנת ריזוטו בטטה מושלם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 474 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 בטטה גדולהחתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
-
1 כוס אורז ריזוטו
-
2 1/2 כוסות מים רותחיםאו ציר ירקות
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
1מיכל או 250 מ"ל מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
1 כפית מלח דקלפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןלפי הטעם
הגשה
-
1 חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב.
- ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
- מכניסים את קוביות הבטטה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-6 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- שופכים לסיר גם חצי כוס מים.
- מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שהם נספגים באורז.
- ממשיכים להוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, כחצי כוס כל פעם, רק אחרי שהכמות הקודמת נספגה.
- מוסיפים גם את היין ושמנת הסויה לבישול.
- מתבלים את הריזוטו במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות עד שהאורז והבטטה רכים לגמרי, ויש לריזוטו מרקם דביק.
- מפזרים עירית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב.
- ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב להזהבה קלה.
- מכניסים את קוביות הבטטה, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-6 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- שופכים לסיר גם חצי כוס מים.
- מערבבים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד שהם נספגים באורז.
- ממשיכים להוסיף את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, כחצי כוס כל פעם, רק אחרי שהכמות הקודמת נספגה.
- מוסיפים גם את היין ושמנת הסויה לבישול.
- מתבלים את הריזוטו במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות עד שהאורז והבטטה רכים לגמרי, ויש לריזוטו מרקם דביק.
- מפזרים עירית ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אכין לבן זוגי הטבעוני
נשמח לשמוע איך יצא!