עוגה לשבת – שבלולי שמרים במלית שוקולד של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.6 קק״ל 3611.9 קק״לפחמימות 24.5 גרם 489.9 גרםשומן 7.2 גרם 144.1 גרםנתרן 71.9 מ״ג 1438.5 מ״גחלבון 4.5 גרם 91.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.3 גרםשומן רווי 3.9 גרם 77.0 גרםכולסטרול 55.6 מ״ג 1112.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 328.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 56.1 מ״ג 1122.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות181
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 180.6 קק״ל 3611.9 קק״לפחמימות 24.5 גרם 489.9 גרםשומן 7.2 גרם 144.1 גרםנתרן 71.9 מ״ג 1438.5 מ״גחלבון 4.5 גרם 91.0 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 15.3 גרםשומן רווי 3.9 גרם 77.0 גרםכולסטרול 55.6 מ״ג 1112.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 328.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 56.1 מ״ג 1122.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.5 מ״גסגור
שבלולי שמרים במילוי של שוקולד – כאלה עוד לא אכלתם! משבלול לשבלול העונג מתגבר. רוצו להכין.
כשפייסבוק מזכיר לי: יהודית, אכפת לנו ממך ומהזיכרונות שאת משתפת כאן. חשבנו שתרצי להיזכר בפוסט זה מלפני 6 שנים.
רציתי לשים כאן את תמונת הקולאז’ שעלתה בפייסבוק, לבסוף החלטתי שלא.
האמת היא שמאוד התרגשתי! התמונות מקסימות ואני מראה את כל שלבי ההכנה.
החלטתי ליצור פוסט חדש, צילמתי והסרטתי את המתכון מחדש, העלתי את כל התוכן החדש לבלוג, והנה זה כאן לפניכם.
לדעתי חג שבועות זה לא רק גבינות, חובה לאזן טעמים. ומה יותר טוב וטעים משמרים ושוקולד!
הבצק נפלא, תנסו אותו ותספרו לי איך יצא לכם, אשמח מאוד לתגובות מכם.
אתם מוזמנים גם לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים גם בסטורי על שלבי הכנת המתכונים במטבח שלי.
https://www.instagram.com/judithmorhaim/
כמו תמיד מחכה שתכינו ותתייגו אותי♥ אוהבת אתכם – יהודית
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 181 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבןמנופה
-
1/2 שקית שמרים טרייםאו כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1/2גביע או 100 גרם שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1/4 כפית מלח דק
מלית
-
1 צנצנת ממרח שוקולד פרווה
הברשה
-
1 ביצה Lטרופה
סירופ סוכר
-
1 שקית סוכר וניל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ויוצרים ממנו כדור. משמנים קערה ומניחים בתוכה את כדור הבצק, מורחים עליו טיפת שמן.
- מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר ללילה.
- הבצק יכפיל את נפחו, מוציאים מהקירור ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל חלק לעלה. מורחים שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק מכסים על השוקולד כמו מעטפה.
- בעזרת גלגלת או סכין, חותכים את הבצק לרצועות לאורך, מגלגלים כל רצועה לבורג, מניחים על משטח עבודה ומגלגלים לשבלול. אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.
- מניחים כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. מתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה.
- אופים כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.
- מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר וניל ומים, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
- כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר מעט לפניי ההגשה.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים, מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, חלב וחמאה מומסת. מתחילים לערבל כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות, אם הבצק רטוב מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים ויוצרים ממנו כדור. משמנים קערה ומניחים בתוכה את כדור הבצק, מורחים עליו טיפת שמן.
- מכסים את הקערה בניילון ושומרים במקרר ללילה.
- הבצק יכפיל את נפחו, מוציאים מהקירור ומחלקים ל-4 חלקים שווים.
- מקמחים משטח עבודה, מרדדים כל חלק לעלה. מורחים שוקולד רק על מחצית העלה, את יתרת הבצק הריק מכסים על השוקולד כמו מעטפה.
- בעזרת גלגלת או סכין, חותכים את הבצק לרצועות לאורך, מגלגלים כל רצועה לבורג, מניחים על משטח עבודה ומגלגלים לשבלול. אם השוקולד נדבק לאצבעות אפשר לטבול בקצת קמח.
- מניחים כל שבלול בתבנית על נייר אפיה. מתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה.
- אופים כחצי שעה או עד אשר השבלולים משחימים.
- מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר, סוכר וניל ומים, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
- כאשר השבלולים יוצאים מהתנור, מיד מורחים עליהם סירופ סוכר. נותנים להם להתקרר מעט לפניי ההגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
אם אין לי שמן להתפיח ללילה שלם, כמה זמן אני צריכה מינימום להתפיח?
שעה וחצי שעתיים – עד להכפלת הנפח
מה הכוונה מרדדים כל חלק לעלה?
איך אפשר להמיר את המתכון לפרווה, יש לי בת עם רגישות לחלב
היי, פשר להמיר את המתכון בשימוש עם תחליפי חלב צמחיים או מחמאה/שמן במקום חמאה. בהצלחה (: