שבלול פילו במילוי בשר, פטריות ותפוחי אדמה
רוצים להרשים את המשפחה במנה ראשונה לארוחת שישי? קבלו מתכון של שבלול פילו במילוי בשר עם פטריות ותפוחי אדמה שגם ילדים אוהבים
רוצים להרשים את המשפחה במנה ראשונה לארוחת שישי? קבלו מתכון של שבלול פילו במילוי בשר עם פטריות ותפוחי אדמה שגם ילדים אוהבים
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 735.2 קק״ל 4411.0 קק״לפחמימות 48.3 גרם 290.0 גרםסוכר 6.1 גרם 36.3 גרםשומן 45.6 גרם 273.5 גרםנתרן 882.1 מ״ג 5292.5 מ״גחלבון 29.9 גרם 179.6 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 25.8 גרםשומן רווי 17.3 גרם 103.9 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 459.1 מ״גסידן 42.7 מ״ג 256.1 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.4 מ״גאשלגן 392.2 מ״ג 2352.9 מ״גאבץ 238.1 מ״ג 1428.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות735
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 735.2 קק״ל 4411.0 קק״לפחמימות 48.3 גרם 290.0 גרםסוכר 6.1 גרם 36.3 גרםשומן 45.6 גרם 273.5 גרםנתרן 882.1 מ״ג 5292.5 מ״גחלבון 29.9 גרם 179.6 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 25.8 גרםשומן רווי 17.3 גרם 103.9 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 459.1 מ״גסידן 42.7 מ״ג 256.1 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.4 מ״גאשלגן 392.2 מ״ג 2352.9 מ״גאבץ 238.1 מ״ג 1428.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 735 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילו
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 בצלים בינוניים
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
3 כפות שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית תבלין לקציצות
-
1 כפית אבקת מרק בצללחצו על שם המצרך לרכישה
-
3 כפות שומשום
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לרכות, מסננים וחותכים לקוביות קטנות.
- קולפים וקוצצים את הבצלים והפטריות לקוביות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות והבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים היטב. מטגנים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה ומצננים את המילוי עד להרכבה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מניחים דף בצק פילו על מגבת ומרססים עם תרסיס השמן את פני כל הבצק.
- מניחים פס מהמילוי בתחתית הבצק ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
- מניחים בצורת שבלול בתבנית עגולה או אובלית (ואפשר כמובן גם בתבנית מלבנית) ומרססים שוב בתרסיס השמן על מנת שהבצק לא יתייבש באפייה.
- מפזרים את השומשום על המאפה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לרכות, מסננים וחותכים לקוביות קטנות.
- קולפים וקוצצים את הבצלים והפטריות לקוביות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות והבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים היטב. מטגנים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה ומצננים את המילוי עד להרכבה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מניחים דף בצק פילו על מגבת ומרססים עם תרסיס השמן את פני כל הבצק.
- מניחים פס מהמילוי בתחתית הבצק ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
- מניחים בצורת שבלול בתבנית עגולה או אובלית (ואפשר כמובן גם בתבנית מלבנית) ומרססים שוב בתרסיס השמן על מנת שהבצק לא יתייבש באפייה.
- מפזרים את השומשום על המאפה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מתכון נהדר, טעים, וקל הכנה, יישר כח
שמחים לשמוע!
יונית יקרה את אלופה מס 1