שדרוג לקלאסיקה: שניצל טופו עם אורז וירקות מוקפצים צבעוניים
אורז עם ירקות מוקפצים זה אולי טעים, אבל תוסיפו מעל זה שניצל טופו בטעמים שונים וקיבלתם ארוחה מושלמת לצהריים או לערב!
אורז עם ירקות מוקפצים זה אולי טעים, אבל תוסיפו מעל זה שניצל טופו בטעמים שונים וקיבלתם ארוחה מושלמת לצהריים או לערב!
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 438.9 קק״ל 1755.6 קק״לפחמימות 39.4 גרם 157.7 גרםשומן 19.4 גרם 77.4 גרםנתרן 912.8 מ״ג 3651.3 מ״גחלבון 20.9 גרם 83.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 4.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 1.9 מ״ג 7.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות439
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 438.9 קק״ל 1755.6 קק״לפחמימות 39.4 גרם 157.7 גרםשומן 19.4 גרם 77.4 גרםנתרן 912.8 מ״ג 3651.3 מ״גחלבון 20.9 גרם 83.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 1.2 מ״ג 4.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 1.9 מ״ג 7.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אם חשקה נפשכם בשדרוג הארוחה הסטנדרטית של שניצל ואורז – המתכון הזה בשבילכם! אורז מוקפץ עם ירקות בועטים שמעליהם מניחים שניצל טופו בטעמים – בטעם עוף, עם ברוקולי, עם תירס ואפילו בטעם פיקנטי – רק תבחרו. אפשר לצמצם את כמות הצ’ילי החריף, או אפילו לוותר, כדי שגם הקטנטנים יוכלו להנות מהארוחה המפנקת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 439 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כפות שמן סויה
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1 כפית מלח דק
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
מוקפץ
-
2 כפות שמן זית
-
1 ראש ברוקוליטרי
-
1 קלח תירס טרי
-
2 יחידות פלפלי צ'ילי אדומיםחריפים
-
2 שיני שוםפרוסות
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
שניצל
-
1 חבילה שניצל טופו בטעם עוף משק ויילראו שניצל טופו עם ברוקולי / תירס / בטעם פיקנטי
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים בסיר את שמן הסויה. ברגע שהשמן חם, מוסיפים את האורז הבסמטי והמלח ומערבבים.
- מוזגים לסיר את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור.
- מחממים את השניצלים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ואופים את השניצלים בתבנית עם נייר אפייה במשך 20 דקות.
- מכינים את המוקפץ: חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, מגלפים את קלח התירס עם סכין וחותכים את פלפלי הצ’ילי החריפים לפרוסות.
- מחממים את מחבת הווק ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מקפיצים את הברוקולי במשך דקה ומוסיפים את התירס והצ’ילי.
- מוסיפים לווק את האורז המבושל, את השום ואת רוטב הצ’ילי המתוק. מקפיצים 5 דקות נוספות תוך ערבוב ומסירים מהאש.
- פורסים את השניצל לרצועות ומגישים על האורז עם המוקפץ.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים בסיר את שמן הסויה. ברגע שהשמן חם, מוסיפים את האורז הבסמטי והמלח ומערבבים.
- מוזגים לסיר את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות עם מכסה סגור.
- מחממים את השניצלים: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ואופים את השניצלים בתבנית עם נייר אפייה במשך 20 דקות.
- מכינים את המוקפץ: חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, מגלפים את קלח התירס עם סכין וחותכים את פלפלי הצ’ילי החריפים לפרוסות.
- מחממים את מחבת הווק ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מקפיצים את הברוקולי במשך דקה ומוסיפים את התירס והצ’ילי.
- מוסיפים לווק את האורז המבושל, את השום ואת רוטב הצ’ילי המתוק. מקפיצים 5 דקות נוספות תוך ערבוב ומסירים מהאש.
- פורסים את השניצל לרצועות ומגישים על האורז עם המוקפץ.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן