שופלור: תבשיל עוף עם כרובית בסגנון מרוקאי
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.4 קק״ל 622.2 קק״לפחמימות 42.1 גרם 210.4 גרםסוכר 35.5 גרם 177.4 גרםשומן 30.4 גרם 151.9 גרםנתרן 1478.3 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 35.9 גרם 179.7 גרםסיבים תזונתיים 36.2 גרם 181.0 גרםשומן רווי 29.6 גרם 147.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 104.3 מ״ג 521.7 מ״גברזל 30.6 מ״ג 152.9 מ״גאשלגן 1006.7 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 150.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות124
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.4 קק״ל 622.2 קק״לפחמימות 42.1 גרם 210.4 גרםסוכר 35.5 גרם 177.4 גרםשומן 30.4 גרם 151.9 גרםנתרן 1478.3 מ״ג 7391.5 מ״גחלבון 35.9 גרם 179.7 גרםסיבים תזונתיים 36.2 גרם 181.0 גרםשומן רווי 29.6 גרם 147.9 גרםכולסטרול 29.2 מ״ג 146.0 מ״גסידן 104.3 מ״ג 521.7 מ״גברזל 30.6 מ״ג 152.9 מ״גאשלגן 1006.7 מ״ג 5033.5 מ״גאבץ 30.1 מ״ג 150.5 מ״גסגור
ברוכים הבאים לשיעור צרפתית, זה שיעור מאוד קצר: בצרפתית שופלור (chou fleur) זו כרובית – ועכשיו בואו ניקח אותה למטבח.
מתכון מרוקאי של תבשיל עוף משגע, המורכב משוקי עוף עם פרחי כרובית. מתכון נפלא, לחובבי המתכונים בסיר אחד, שלוקח 25 דקות להכין אותו ואז קדימה – לבשל.
תבשיל עוף הוא תמיד פתרון טוב לארוחת צהריים, לארוחת שישי, ארוחת חג ועוד. פתרון מושלם לארוחה מהירה עם מינימום בלגן וכלים.
רוב תבשילי העוף די דומים, אבל כאן יש תבשיל עוף שונה, כרובית מבושלת ברוטב עגבניות מדהים, עם שוקי עוף, הכל בסגנון מרוקאי (מטבח מנצח) – איך אפשר לטעות עם תבשיל כזה? אי אפשר.
את שוקי העוף אפשר להחליף גם בקציצות, אבל התכנסנו כאן כדי לדבר על תבשיל עוף עם כרובית ולכך גם הותאם התיבול.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 124 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג שוקי עוף עם עור
-
2 עגבניותמגורדות
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כרובית גדולהחתוכה לפרחים
-
2 בצליםקצוצים
-
2 שיני שוםפרוסות
-
2 כוסות מיםאו ציר ירקות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כפית מלח גסלהשריית הכרובית
אופן הכנה
- חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
- ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
- לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.
- מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
- מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
- קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
- מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.
- מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
אופן הכנה
- חותכים פרחים גסים מהכרובית ומעבירים לקערה.
- ממלאים את הקערה במים עד לכיסוי הכרובית, מפזרים מלח גס ומשרים כשעה.
- לאחר שעה, שוטפים, מסננים ומייבשים את הכרובית.
- מטגנים בסיר את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים.
- מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים עד הזהבה קלה משני הצדדים.
- מניחים את פרחי הכרובית מעל שוקי העוף.
- קוצצים חצי צרור כוסברה ומפזרים מעל.
- מפזרים מעל את אבקת המרק עוף, המלח, הפלפל הלבן, הכורכום והפפריקה המתוקה.
- מוסיפים את 2 כוסות המים בצד הסיר, סוגרים עם מכסה ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- אפשר להכניס את הסיר לאפייה בתנור, במצב גריל בחום של 250 מעלות, למשך 10 דקות, עד השחמה יפה.
מחפשים עוד מתכונים של תבשיל עוף? הכנסו לכאן:
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
השאלה שלי זה עם כרובית צריכה שעה בישול זה לא יותר מידי?
היי טלי, אפשר גם פחות, עד שהכרובית תהיה רכה