תבשיל אורז עם דג ופלפלים של ישראל אהרוני
רוצים לתקתק ארוחה שלמה בסיר אחד? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים תבשיל אורז עם דג ופלפלים שמבשלים בקלי קלות, שדרוג למנת הפאייה המפורסמת
רוצים לתקתק ארוחה שלמה בסיר אחד? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים תבשיל אורז עם דג ופלפלים שמבשלים בקלי קלות, שדרוג למנת הפאייה המפורסמת
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 295.1 קק״ל 1180.4 קק״לפחמימות 12.4 גרם 49.7 גרםשומן 18.9 גרם 75.7 גרםנתרן 1547.6 מ״ג 6190.3 מ״גחלבון 18.3 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 25.8 מ״ג 103.2 מ״גסידן 152.7 מ״ג 610.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 985.0 מ״ג 3940.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות295
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 295.1 קק״ל 1180.4 קק״לפחמימות 12.4 גרם 49.7 גרםשומן 18.9 גרם 75.7 גרםנתרן 1547.6 מ״ג 6190.3 מ״גחלבון 18.3 גרם 73.0 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.2 גרםכולסטרול 25.8 מ״ג 103.2 מ״גסידן 152.7 מ״ג 610.7 מ״גברזל 3.3 מ״ג 13.3 מ״גאשלגן 985.0 מ״ג 3940.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 295 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 דגי לברק בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
6 עלי מרווה
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1/2 קופסה עגבניות שרי משומרות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 כפות מחית פלפל קלוי
-
2 כוסות אורז ריזוטו
-
1 ליטר מים
-
1 צרור בזיליקום
-
3 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- פורסים את השום והצ’ילי.
- חותכים את הפלפלים האדומים לפיסות גדולות.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את הבזיליקום והבצל הירוק.
- חותכים את הדגים עם העצמות לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל, השום, הצ’ילי ועלי המרווה ומערבבים.
- מוסיפים את הפלפלים, עגבניות שרי המיובשות, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מכסים ומאדים במשך 3-4 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את העגבניות ומחית הפלפלים ומערבבים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים שוב.
- מוסיפים את המים בהדרגה, ב-2-3 סבבים, כמו שמכינים ריזוטו. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- בהוספת מים האחרונה מכניסים לסיר את חתיכות הדגים, מטביעים אותם בתוך האורז, ממלאים מים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים.
- מפזרים מעל את הבצל הירוק והבזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות גסות.
- פורסים את השום והצ’ילי.
- חותכים את הפלפלים האדומים לפיסות גדולות.
- חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. קוצצים את הבזיליקום והבצל הירוק.
- חותכים את הדגים עם העצמות לפרוסות בעובי כ-2 ס”מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל, השום, הצ’ילי ועלי המרווה ומערבבים.
- מוסיפים את הפלפלים, עגבניות שרי המיובשות, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מכסים ומאדים במשך 3-4 דקות. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את העגבניות ומחית הפלפלים ומערבבים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים שוב.
- מוסיפים את המים בהדרגה, ב-2-3 סבבים, כמו שמכינים ריזוטו. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- בהוספת מים האחרונה מכניסים לסיר את חתיכות הדגים, מטביעים אותם בתוך האורז, ממלאים מים עד לכיסוי ומבשלים 10 דקות נוספות, או עד שהדגים מוכנים.
- מפזרים מעל את הבצל הירוק והבזיליקום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן