רקע ראש השנה

תבשיל עוף עם טוויסט: חריימה שוקי עוף עם בורגול חום

חריימה בלי דגים? נשמע מעולה! מתכון מטריף ומפתיע של תבשיל עוף ברוטב חריימה חריף ועשיר בטעמים שמגישים עם בורגול חום רך
חריימה בלי דגים? נשמע מעולה! מתכון מטריף ומפתיע של תבשיל עוף ברוטב חריימה חריף ועשיר בטעמים שמגישים עם בורגול חום רך
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.4 קק״ל 1643.0 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 102.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 56.6 גרם
    נתרן 683.1 מ״ג 5464.9 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 186.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 14.3 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 36.2 מ״ג 289.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 412.8 מ״ג 3302.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.4 קק״ל 1643.0 קק״ל
    פחמימות 12.9 גרם 102.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 56.6 גרם
    נתרן 683.1 מ״ג 5464.9 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 186.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 14.3 גרם
    כולסטרול 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סידן 36.2 מ״ג 289.9 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 412.8 מ״ג 3302.2 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור

אפילו האחות או הגיסה יופתעו מהגרסה המגניבה הזו של החריימה! מתכון מופלא של תבשיל עוף ברוטב חריף עם המון עגבניות ופלפלים חריפים שמגישים עם בורגול חום. המלצה שלנו – תכינו את הבורגול לפי הוראות המתכון, לא תאמינו כמה טעים הוא יצא לכם!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
גיל אטלן
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חריימה עוף

בורגול


אופן הכנה

  1. מכינים את החריימה עוף: ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה או סוטאז’ ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים להשחמה יפה/ עובדים בנגלות בהתאם לגודל המחבת ועוצמת הלהבה ומעבירים לצלחת.
  2. מנמיכים את גובה הלהבה, מוסיפים למחבת עוד שמן זית ומטגנים קלות את כל התבלינים, שיני השום, הצ’ילי הירוק והצ’ילי האדום 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים למחבת עוד מעט שמן זית והעגבניות הטריות הרגילות והשרי. מגבירים את הלהבה ומטגנים 3-4 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להגיר מיץ.
  4. מוסיפים את פלפל השושקה הקלוי ורסק העגבניות, מערבבים היטב בכף עץ ומבשלים 3-4 דקות נוספות עד שהנוזלים מתאדים.

    שוקיים חריימה עם בורגול3
    מערבבים היטב באמצעות כף עץ. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי בישול והגשה: נעמן

  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שוקי העוף וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות תוך כדי בדיקת מצב הנוזלים (אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים).
  6. מכינים את הבורגול: מערבבים בקערה את הבורגול המסונן, הכורכום והמלח. כעת ניתן להכין את הבורגול בשתי שיטות. בראשונה מאדים את הבורגול בסיר קוסקוס או במסננת עם מכסה מעל סיר מים כ-20 דקות. הוא יוצא אוורירי ועדין ביותר. בשיטה השנייה מחממים מעט שמן בסיר נפרד, מקפיצים את הבורגול במשך שתי דקות, מוסיפים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומאדים בסיר סגור כמה דקות עד שהבורגול חם מספיק.
  7. מסירים את המכסה מסיר החריימה עוף, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות נוספות לצימצום הרוטב.
  8. מפזרים על התבשיל את יתר הכוסברה הקצוצה ועלי הבזיליקום השלמים ומגישים מיד עם בורגול בצד או מעליו.

הערות

  • למראה אסטתי יותר מומלץ לחתוך עם סכין חדה (קופיץ) את עצם השוק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל עוף עם טוויסט: חריימה שוקי עוף עם בורגול חום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לקרוא, סיון!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות