תמרה אהרוני מציגה – אורז אדום שנולד בטעות ויצא הברקה סוחטת מחמאות

מנה חדשה שנולדת מתוך טעות של מנה אחרת היא ניצחון, תמרה אהרוני מביאה לכם מתכון בדיוק כזה לאורז אדום מפוצץ בעשבי תיבול נימוח רך וריחני בכמה דקות
מנה חדשה שנולדת מתוך טעות של מנה אחרת היא ניצחון, תמרה אהרוני מביאה לכם מתכון בדיוק כזה לאורז אדום מפוצץ בעשבי תיבול נימוח רך וריחני בכמה דקות
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.4 קק״ל 2337.7 קק״ל
    פחמימות 100.2 גרם 400.9 גרם
    שומן 14.9 גרם 59.7 גרם
    נתרן 1289.3 מ״ג 5157.1 מ״ג
    חלבון 14.4 גרם 57.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.6 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 231.9 מ״ג 927.4 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 1350.8 מ״ג 5403.0 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    584
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 584.4 קק״ל 2337.7 קק״ל
    פחמימות 100.2 גרם 400.9 גרם
    שומן 14.9 גרם 59.7 גרם
    נתרן 1289.3 מ״ג 5157.1 מ״ג
    חלבון 14.4 גרם 57.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.6 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 231.9 מ״ג 927.4 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 1350.8 מ״ג 5403.0 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור

אחד הדברים שהכי חשוב לי לנסות כשאני מפתחת מתכונים הוא עניין הכמויות. בטעמים אני בדרך כלל די בטוחה בעצמי, ולרוב אני די מדויקת בהם… אבל את הכמויות קשה לי לפעמים להעריך, והן דורשות ממני הרבה פעמים התאמה.

מה שקורה זה שמניסיונות של כמויות במתכונים הרבה פעמים אני מאלתרת מתכונים חדשים. ככה בדיוק נולד המתכון הזה של האורז האדום שהוא לדעתי אחת ממנות האורז הטעימות שיש.

לפני כמה שבועות הכנתי מתכון של כרוב ממולא. לא הערכתי נכון את כמות המילוי הכנתי ואחרי שמילאתי שני ראשי כרוב נשארתי עם לא מעט מילוי שהיה מורכב מאורז והמון עשבי תיבול.

את הכרוב הממולא בישלתי ברוטב אדום של מיץ עגבניות מתובל. אז לקחתי את שאריות המילוי ובישלתי אותם ממש כמו שמבשלים אורז, רק במיץ עגבניות מתובל במקום במים.

התוצאה הייתה אורז אדום מפוצץ בעשבי תיבול נימוח רך וריחני, קצת מזכיר במרקם שלו ריזוטו. התלהבתי.

מנה חדשה נולדה מתוך טעות של מנה אחרת. כמה אני אוהבת שזה קורה. עכשיו האורז הזה הוא אחד הכוכבים אצלי בבית. תוספת נהדרת במקום אורז רגיל.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
תמרה אהרוני
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה עם הרבה מים למשך 30 דק’.
  2. מסננים את האורז ומעבירים לקערה גדולה, קוצצים את הבצל, השום והעגבניות ומוסיפים לקערה.
  3. מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים, שוטפים אותם היטב, קוצצים ומוסיפים לקערה מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. שמים את האורז המתובל והרוטב בסיר ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ-30 דק’ - מדי פעם מערבבים עדי שהאורז בתחתית הסיר לא יישרף.
  6. בתום 30 דק’ פותחים את המכסה של הסיר. האורז צריך להיות רטוב אבל ללא נוזלים. אם יש עוד נוזלים מבשלים כמה דק נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים.

    אורז אדום. צילום: תמרה אהרוני
    אורז אדום. צילום: תמרה אהרוני


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תמרה אהרוני מציגה – אורז אדום שנולד בטעות ויצא הברקה סוחטת מחמאות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    בהשראת תמרה ❤️. תודה?!

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    מיכל וויס

    מה הכוונה ב”מיץ עגבניות”? משהו מוכן או שסוחטים פשוט עגבניות?

      Avatar
      מערכת Foody

      מיץ עגבניות קנוי – יהיה במחלקת המשקאות

    Avatar
    מישהי

    טעים מאוד אבל קצת יותר מדי לימון

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להפחית לפי הטעם 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות