תמרה אהרוני מציגה – אורז אדום שנולד בטעות ויצא הברקה סוחטת מחמאות
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 584.4 קק״ל 2337.7 קק״לפחמימות 100.2 גרם 400.9 גרםשומן 14.9 גרם 59.7 גרםנתרן 1289.3 מ״ג 5157.1 מ״גחלבון 14.4 גרם 57.4 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.6 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 231.9 מ״ג 927.4 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 1350.8 מ״ג 5403.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות584
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 584.4 קק״ל 2337.7 קק״לפחמימות 100.2 גרם 400.9 גרםשומן 14.9 גרם 59.7 גרםנתרן 1289.3 מ״ג 5157.1 מ״גחלבון 14.4 גרם 57.4 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 34.6 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 231.9 מ״ג 927.4 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 1350.8 מ״ג 5403.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
אחד הדברים שהכי חשוב לי לנסות כשאני מפתחת מתכונים הוא עניין הכמויות. בטעמים אני בדרך כלל די בטוחה בעצמי, ולרוב אני די מדויקת בהם… אבל את הכמויות קשה לי לפעמים להעריך, והן דורשות ממני הרבה פעמים התאמה.
מה שקורה זה שמניסיונות של כמויות במתכונים הרבה פעמים אני מאלתרת מתכונים חדשים. ככה בדיוק נולד המתכון הזה של האורז האדום שהוא לדעתי אחת ממנות האורז הטעימות שיש.
לפני כמה שבועות הכנתי מתכון של כרוב ממולא. לא הערכתי נכון את כמות המילוי הכנתי ואחרי שמילאתי שני ראשי כרוב נשארתי עם לא מעט מילוי שהיה מורכב מאורז והמון עשבי תיבול.
את הכרוב הממולא בישלתי ברוטב אדום של מיץ עגבניות מתובל. אז לקחתי את שאריות המילוי ובישלתי אותם ממש כמו שמבשלים אורז, רק במיץ עגבניות מתובל במקום במים.
התוצאה הייתה אורז אדום מפוצץ בעשבי תיבול נימוח רך וריחני, קצת מזכיר במרקם שלו ריזוטו. התלהבתי.
מנה חדשה נולדה מתוך טעות של מנה אחרת. כמה אני אוהבת שזה קורה. עכשיו האורז הזה הוא אחד הכוכבים אצלי בבית. תוספת נהדרת במקום אורז רגיל.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 584 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז לבן
-
1 צרור שמיר
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור נענע
-
2 בצלים בינוניים
-
3 עגבניות בינוניות
-
6 שיני שום
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1 לימון בינוניסחוט
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
רוטב
-
3 1/2 כוסות מיץ עגבניות
-
5 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניסחוט
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם הרבה מים למשך 30 דק’.
- מסננים את האורז ומעבירים לקערה גדולה, קוצצים את הבצל, השום והעגבניות ומוסיפים לקערה.
- מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים, שוטפים אותם היטב, קוצצים ומוסיפים לקערה מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- שמים את האורז המתובל והרוטב בסיר ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ-30 דק’ - מדי פעם מערבבים עדי שהאורז בתחתית הסיר לא יישרף.
- בתום 30 דק’ פותחים את המכסה של הסיר. האורז צריך להיות רטוב אבל ללא נוזלים. אם יש עוד נוזלים מבשלים כמה דק נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים.
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם הרבה מים למשך 30 דק’.
- מסננים את האורז ומעבירים לקערה גדולה, קוצצים את הבצל, השום והעגבניות ומוסיפים לקערה.
- מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים, שוטפים אותם היטב, קוצצים ומוסיפים לקערה מוסיפים את מיץ וקליפת הלימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- שמים את האורז המתובל והרוטב בסיר ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים כ-30 דק’ - מדי פעם מערבבים עדי שהאורז בתחתית הסיר לא יישרף.
- בתום 30 דק’ פותחים את המכסה של הסיר. האורז צריך להיות רטוב אבל ללא נוזלים. אם יש עוד נוזלים מבשלים כמה דק נוספות ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים.
תגובות (11)
מה הכוונה ב”מיץ עגבניות”? משהו מוכן או שסוחטים פשוט עגבניות?
מיץ עגבניות קנוי – יהיה במחלקת המשקאות
טעים מאוד אבל קצת יותר מדי לימון
ניתן להפחית לפי הטעם 🙂