תפוחי אדמה בקליפתם באפייה הכי מושלמת
תפוחי אדמה שלמים אפויים פרוסים דק דק עם רוטב שנספג היטב בתוכם. עם קליפה קריספית ופנים נימוח ומנחם, מוגשים עם עשבי תיבול קצוצים טריים
תפוחי אדמה שלמים אפויים פרוסים דק דק עם רוטב שנספג היטב בתוכם. עם קליפה קריספית ופנים נימוח ומנחם, מוגשים עם עשבי תיבול קצוצים טריים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 1144.8 קק״לפחמימות 1.5 גרם 17.9 גרםשומן 10.1 גרם 121.0 גרםנתרן 517.8 מ״ג 6213.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות95
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 95.4 קק״ל 1144.8 קק״לפחמימות 1.5 גרם 17.9 גרםשומן 10.1 גרם 121.0 גרםנתרן 517.8 מ״ג 6213.0 מ״גחלבון 0.3 גרם 3.5 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 16.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 95 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
12 תפוחי אדמה גורמה בינונייםשטופים היטב עם הקליפה
-
1/2 כוס שמן זית
-
6 שיני שוםכתושות
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפיות גדושות תערובת עשבי תיבול יבשיםתימין, רוזמרין, מיורן, אורגנו וכד'
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- חורצים את תפוחי האדמה בחריצים אחידים, בלי לחתוך עד הסוף, כך שהתפוד יישאר שלם. אפשר לחרוץ פרוסות דקות ואחידות (כמו בתמונה) או לחרוץ שתי וערב - העיקר שהתפודים יישארו שלמים.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה.
- מערבבים היטב שמן זית עם שום, פפריקה, מלח ופלפל.
- יוצקים את התערובת על החריצים של התפודים שבתבנית, בצורה אחידה ככל הניתן.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים במשך 30 דקות עם כיסוי. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 30 דקות או קצת יותר עד שהכל מזהיב.
- מגישים חם, עם עשבי תיבול קצוצים ורעננים מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- חורצים את תפוחי האדמה בחריצים אחידים, בלי לחתוך עד הסוף, כך שהתפוד יישאר שלם. אפשר לחרוץ פרוסות דקות ואחידות (כמו בתמונה) או לחרוץ שתי וערב - העיקר שהתפודים יישארו שלמים.
- מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה.
- מערבבים היטב שמן זית עם שום, פפריקה, מלח ופלפל.
- יוצקים את התערובת על החריצים של התפודים שבתבנית, בצורה אחידה ככל הניתן.
- מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים במשך 30 דקות עם כיסוי. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 30 דקות או קצת יותר עד שהכל מזהיב.
- מגישים חם, עם עשבי תיבול קצוצים ורעננים מעל.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי, במה אפשר להחליף את החמאה?
אפשר להחליף את החמאה בשמן זית או מחמאה.
הי לכמה מעלות צריךלחמם בתנור ובאיזה מצב? טורבו? פס למעלה פס למעטה?
אופים בתנור בחום של 190 מעלות, אפשר במצב אפייה או טורבו, מומלץ טורבו.