
2 כדורים על בטן מלאה: כדורי שוקולד מושלמים
כדורי שוקולד קלאסיים שילדים יהנו להכין וכמובן לאכול, מתאים לימי הולדת ולכל מפגש חברתי לילדים! עם ביסקוויטים וקישוטים של סוכריות צבעוניות, קקאו או שבבי קוקוס
כדורי שוקולד קלאסיים שילדים יהנו להכין וכמובן לאכול, מתאים לימי הולדת ולכל מפגש חברתי לילדים! עם ביסקוויטים וקישוטים של סוכריות צבעוניות, קקאו או שבבי קוקוס
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.5 קק״ל 3130.4 קק״לפחמימות 19.6 גרם 391.1 גרםשומן 7.8 גרם 156.6 גרםנתרן 87.7 מ״ג 1753.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.0 גרםשומן רווי 4.7 גרם 94.4 גרםכולסטרול 8.9 מ״ג 178.8 מ״גסידן 17.9 מ״ג 357.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 86.3 מ״ג 1726.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות157
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.5 קק״ל 3130.4 קק״לפחמימות 19.6 גרם 391.1 גרםשומן 7.8 גרם 156.6 גרםנתרן 87.7 מ״ג 1753.8 מ״גחלבון 2.1 גרם 41.4 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 16.0 גרםשומן רווי 4.7 גרם 94.4 גרםכולסטרול 8.9 מ״ג 178.8 מ״גסידן 17.9 מ״ג 357.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 86.3 מ״ג 1726.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 7.8 מ״גסגור
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 157 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
300 גרם פתי בר וניל
-
200 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל חלב 3%או שמנת מתוקה
-
75 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
קישוט
-
1 חופן סוכריות צבעוניותאו קקאו או קוקוס

אופן הכנה
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מניחים על סיר קטן עם מים רותחים. חשוב: אסור שהמים בסיר יגעו בתחתית הקערה עם השוקולד!
- כשהשוקולד מתחיל להימס, מוסיפים את החלב, מעט מלח ותמצית וניל. מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים והכל מתערבב לתערובת אחידה. מורידים מהאש ומקררים מעט.
- שמים את הביסקוויטים במעבד מזון- קנווד ובפולסים מרסקים אותם לפרורים (שלא יהיו ממש אבקה, אלא שברים של ביסקוויטים).
- מוסיפים את פרורי הביסקוויטים לשוקולד המומס, מכסים בניילון נצמד-סנו ומעבירים למקרר-beko לשעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים ומצפים אם רוצים בסוכריות/קוקוס/קקאו ושומרים במקרר.
כדורי שוקולד (צילום: שניר גואטה)
אופן הכנה
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה, חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה, מניחים על סיר קטן עם מים רותחים. חשוב: אסור שהמים בסיר יגעו בתחתית הקערה עם השוקולד!
- כשהשוקולד מתחיל להימס, מוסיפים את החלב, מעט מלח ותמצית וניל. מבשלים ומערבבים עד שהשוקולד והחמאה נמסים והכל מתערבב לתערובת אחידה. מורידים מהאש ומקררים מעט.
- שמים את הביסקוויטים במעבד מזון- קנווד ובפולסים מרסקים אותם לפרורים (שלא יהיו ממש אבקה, אלא שברים של ביסקוויטים).
- מוסיפים את פרורי הביסקוויטים לשוקולד המומס, מכסים בניילון נצמד-סנו ומעבירים למקרר-beko לשעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים ומצפים אם רוצים בסוכריות/קוקוס/קקאו ושומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מתכון נראה טוב חבל שאין לי מקרר בקו :/

המתכון יחכה לך בבית.
חזור אלינו בשלום!
הילדים שלי מטורפים על כדורי שוקולד