
איך מכינים חומוס ביתי? 3 טיפים של זהב (ומתכון)
- יעל טל
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1515.1 קק״ל 1515.1 קק״לפחמימות 74.7 גרם 74.7 גרםשומן 106.6 גרם 106.6 גרםנתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״גחלבון 52.1 גרם 52.1 גרםסיבים תזונתיים 40.9 גרם 40.9 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 242.0 מ״ג 242.0 מ״גברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 589.3 מ״ג 589.3 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 16 שעות
-
קלוריות1515
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1515.1 קק״ל 1515.1 קק״לפחמימות 74.7 גרם 74.7 גרםשומן 106.6 גרם 106.6 גרםנתרן 7760.4 מ״ג 7760.4 מ״גחלבון 52.1 גרם 52.1 גרםסיבים תזונתיים 40.9 גרם 40.9 גרםשומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 242.0 מ״ג 242.0 מ״גברזל 13.1 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 589.3 מ״ג 589.3 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
כולם אוהבים חומוס ועדיין, מעטים מכינים את החומוס שלהם בבית. להכנת חומוס ביתי יצא שם של אתגר מורכב שדורש שעות של עבודה ושנים של ניסיון. האמת היא שממש קל להכין חומוס ביתי ואין מה להשוות בין טעמו הממכר של חומוס טרי שהוכן בבית לבין חומוס תעשייתי עתיר חומרים משמרים.
המתכון לחומוס מתחיל בלילה שלפני. משרים את גרגירי החומוס למשך לילה אחד בקערה עם הרבה מים. בבוקר מחליפים את המים, משרים למספר שעות נוסף ולאחר מכן מעבירים את הגרגירים למסננת ושוטפים היטב. מבשלים את גרגירי החומוס בסיר גדול עם מים במפלס של כמה ס”מ מעל גובה הגרגירים, מלח ושום. מביאים לרתיחה ומשאירים לשעה לפחות על אש קטנה. בסוף הבישול אמורים הגרגירים להיות רכים מאד, ככל שיהיו רכים יותר החומוס שלכם יצא חלק יותר. במהלך הבישול כדאי לערבב מדי פעם ולסנן את קליפות הגרגירים שצפות במי הבישול.
טיפ מספר 1- מה עושים עם הריח?
אחת הבעיות המרכזיות שמונעות מאנשים להכין חומוס בבית היא בעיית הריח. בישול של גרגירי חומוס מעניק לכל הבית ניחוח לא נעים בלשון המעטה. וכאן מגיע הטיפ הראשון: אם יש לכם גזיה או מנגל גז בגינה או במרפסת – הוציאו את הסיר להתבשל בחוץ. אין תענוג גדול מסיר מוכן של גרגירי חומוס מבושלים ורכים בבית נטול סירחון.
טיפ מספר 2 – חלק או גרגרי?
לאחר שהתקררה, שופכים את תכולת הסיר כולה, כולל רוב מי הבישול למעבד מזון וטוחנים. בנקודה זו עשוי להיות ערך לנסיון קודם, שכן חשוב להגיע לנקודת איזון טובה בין הגרגירים למי הבישול, שתיצור מרקם נכון של החומוס הטחון. אין מה לדאוג, אחרי פעם-פעמיים היד כבר מקבלת את התחושה הנכונה ויודעת כמה מן הנוזל כדאי להוסיף לטחינת החומוס. טיפ מספר 2 נוגע לשאלה עד כמה חלק אתם אוהבים את החומוס שלכם. ככל שתתנו למעבד המזון לעבוד יותר זמן כך יהיה לתוצר הסופי מרקם חלק יותר. אין בעניין הזה נכון או לא נכון. כל פרק זמן שבין 2 ל-5 דקות ייתן תוצאה טובה.
טיפ מספר 3 – איזו טחינה אתם?
עם כל הכבוד להשריית הגרגירים, תהליך הבישול שלהם או טחינתם במעבד מזון, הסוד הכי ידוע בהכנת חומוס – וכאן מגיע טיפ מספר 3 – הוא שהדבר הכי חשוב בחומוס היא בעצם הטחינה. ככל שהטחינה איכותית יותר וככל שהתערובת מכילה ממנה יותר – החומוס יצא טעים יותר.
לאחר שטחנתם את גרגירי החומוס יחד עם נוזל הבישול מוסיפים את הטחינה, הלימון וביד עדינה מאד גם את הכמון (זהירות עם זה, לכמון יש נטייה להשתלט על הטעם). ממשיכים את הפעולה של מעבד המזון עוד כ-2 דקות וגמרנו, החומוס מוכן.
עכשיו אפשר לקחת כף גדולה להשליך “שליכטה” של חומוס ביתי על צלחת שטוחה תוך כדי שיטוחו בתנועה מעגלית. מזלפים קצת שמן זית, קצת פפריקה וזהו, אתם מוכנים לעבור לעכו ולפתוח שם מקום משלכם…
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 16 שעות | קלוריות 1515 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשיםמזן קטן
-
2 שיני שום
-
1 כף מלח דק
-
1 כוס טחינה גולמיתאיזה שאוהבים
-
1 1/2 מיץ לימון בינונייםטרי
-
1/3 כפית כמון טחון

אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
- מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3-4 שעות (אפשר גם קצת יותר).
- מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים את מי הבישול.
- מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול (כדאי להציץ שוב בטיפים שלמעלה כדי לדעת כמה מים להוסיף) למעבד מזון וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.
- מוסיפים את הטחינה, הלימון והכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!
אופן הכנה
- משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
- מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3-4 שעות (אפשר גם קצת יותר).
- מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים את מי הבישול.
- מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול (כדאי להציץ שוב בטיפים שלמעלה כדי לדעת כמה מים להוסיף) למעבד מזון וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.
- מוסיפים את הטחינה, הלימון והכמון. מערבבים טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
האם יש אופציה להשרות ולבשל חצי בישול – ולהקפיא? להכנה מהירה?

אפשר לבשל את גרגרי החומוס עד ריכוך, כלומר בישול מלא ולשמור במקפיא. וכך להשתמש כל פעם בחלק מהם להכנת חומוס או כל תבשיל אחר עם גרגרי חומוס.