אגאדשי טופו או אגדה שהיא טופו
אגאדשי טופו, אחת המנות האהובות והפופולריות של המטבח היפני מגיעה אליכם למטבח. ציר עשיר בטעמים עם קוביות טופו פריכות זה לפעמים כל מה שצריך כדי להרגיש במסעדה
אגאדשי טופו, אחת המנות האהובות והפופולריות של המטבח היפני מגיעה אליכם למטבח. ציר עשיר בטעמים עם קוביות טופו פריכות זה לפעמים כל מה שצריך כדי להרגיש במסעדה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.7 קק״ל 706.8 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 1.9 גרם 7.8 גרםנתרן 128.2 מ״ג 512.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 94.7 מ״ג 378.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.7 קק״ל 706.8 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 1.9 גרם 7.8 גרםנתרן 128.2 מ״ג 512.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 94.7 מ״ג 378.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם טופו חומוס
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 גבעול בצל ירוק
ציר
-
1/2 שקית פטריות שיטאקה מיובשות
-
1 1/4 כוסות מים רותחיםעדיף מינרליים או מסוננים
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1/4 כוס מירין
-
1/4 כוס סאקה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את הציר: מערבבים בסיר קטן את כל מצרכי הציר, מקלפים וקוצצים את הג’ינג’ר, מוסיפים אל הנוזלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות.
- מוציאים את פטריות השיטאקה מהציר, קוצצים גס ומחזירים אותן.
- מטגנים: מייבשים את הטופו היטב בנייר סופג, וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מניחים קורנפלור בקערה, מוסיפים את הטופו ומערבבים עד שכל הקוביות מצופות קורנפלור היטב מכל הצדדים.
- במקביל מניחים נייר אפייה עגול בסיר, יוצקים שמן קנולה לטיגון עמוק ומחממים על להבה בינונית.
- מכניסים מחצית מהטופו אל השמן החם ומטגנים כ-5 דקות, עד שהקוביות מזהיבות, מוציאים את הטופו לקערה מרופדת בנייר סופג וחוזרים על הפעולה עם שארית הטופו.
- מגישים: מחלקים את הציר לקערות אישיות, מניחים מספר קוביות טופו מטוגנות בתוך הציר ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
אופן הכנה
- מכינים את הציר: מערבבים בסיר קטן את כל מצרכי הציר, מקלפים וקוצצים את הג’ינג’ר, מוסיפים אל הנוזלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי כ-10 דקות.
- מוציאים את פטריות השיטאקה מהציר, קוצצים גס ומחזירים אותן.
- מטגנים: מייבשים את הטופו היטב בנייר סופג, וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מניחים קורנפלור בקערה, מוסיפים את הטופו ומערבבים עד שכל הקוביות מצופות קורנפלור היטב מכל הצדדים.
- במקביל מניחים נייר אפייה עגול בסיר, יוצקים שמן קנולה לטיגון עמוק ומחממים על להבה בינונית.
- מכניסים מחצית מהטופו אל השמן החם ומטגנים כ-5 דקות, עד שהקוביות מזהיבות, מוציאים את הטופו לקערה מרופדת בנייר סופג וחוזרים על הפעולה עם שארית הטופו.
- מגישים: מחלקים את הציר לקערות אישיות, מניחים מספר קוביות טופו מטוגנות בתוך הציר ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן