אוזני המן אלפחורס: העוגייה הארגנטינאית עושה עלייה לכבוד פורים
אוזני המן אלפחורס במילוי מתוק ועשיר של ריבת חלב וקוקוס. אם מתחשק לכם לגוון מהמליות הסטנדרטיות של אוזני המן, קבלו את השילוב הכובש הזה!
אוזני המן אלפחורס במילוי מתוק ועשיר של ריבת חלב וקוקוס. אם מתחשק לכם לגוון מהמליות הסטנדרטיות של אוזני המן, קבלו את השילוב הכובש הזה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.3 קק״ל 4972.1 קק״לפחמימות 11.8 גרם 472.6 גרםשומן 6.8 גרם 272.4 גרםנתרן 7.1 מ״ג 285.4 מ״גחלבון 1.4 גרם 57.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 45.2 גרםכולסטרול 4.1 מ״ג 163.1 מ״גסידן 23.8 מ״ג 953.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 43.0 מ״ג 1721.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות124
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 124.3 קק״ל 4972.1 קק״לפחמימות 11.8 גרם 472.6 גרםשומן 6.8 גרם 272.4 גרםנתרן 7.1 מ״ג 285.4 מ״גחלבון 1.4 גרם 57.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.5 גרםשומן רווי 1.1 גרם 45.2 גרםכולסטרול 4.1 מ״ג 163.1 מ״גסידן 23.8 מ״ג 953.9 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 43.0 מ״ג 1721.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 124 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
30 גרם חמאה
-
1צנצנת או 340 גרם ריבת חלב
-
1שקית או 100 גרם קוקוס טחון
-
50 גרם אגוזי מלך טחונים
עיטור
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים בסיר את החמאה וריבת החלב תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת סמיכה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מניילנים ומקררים במקרר לפחות שעה עד שהמילוי מתייצב.
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את השמנת וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצרים גושי בצק.
- אוספים את הבצק לכדור, משטיחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס”מ.
- מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר ויוצרים כדורים בגודל דובדבן.
- מניחים כדור מילוי במרכז עיגול בצק, יוצרים מסביב צורה משולשת של אוזן המן ומהדקים היטב (רוצים להיות בטוחים שהבצק לא ייפתח באפייה? הרטיבו את הבצק מסביב למילוי בחלבון ביצה). ממשיכים עם יתר עיגולי הבצק והמילוי.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות להזהבה קלה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- טובלים את פינות העוגיות הקרות בריבת חלב ובקוקוס ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים בסיר את החמאה וריבת החלב תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקוקוס, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת סמיכה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מניילנים ומקררים במקרר לפחות שעה עד שהמילוי מתייצב.
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את השמנת וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצרים גושי בצק.
- אוספים את הבצק לכדור, משטיחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של כ-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס”מ.
- מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר ויוצרים כדורים בגודל דובדבן.
- מניחים כדור מילוי במרכז עיגול בצק, יוצרים מסביב צורה משולשת של אוזן המן ומהדקים היטב (רוצים להיות בטוחים שהבצק לא ייפתח באפייה? הרטיבו את הבצק מסביב למילוי בחלבון ביצה). ממשיכים עם יתר עיגולי הבצק והמילוי.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות להזהבה קלה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- טובלים את פינות העוגיות הקרות בריבת חלב ובקוקוס ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
למה הבצק יוצא כ”כ יבש לא חסר נוזלים?
היי לאה, קשה לדעת מרחוק למה יצא לך לא טוב. אם קשה לעבוד אם הבצק תוסיפי כף מים.
מה עושים עם האגוזים של המילוי, מתי מכניים אותם?
היי, אין צורך להכין אותם, פשוט מוסיפים אותם למלית. לא חובה 🙂