סנו רקע

אוזני המן במילוי ממרח חלבה ופיסטוק

אוזני המן במילוי הכי ישראלי שיש - חלווה ופיסטוק. מתכון קליל וטעים שיגוון לכם את חג הפורים. בא לכם להחליף את המילוי בממרח אחר? מוזמנים להתפרע
אוזני המן במילוי הכי ישראלי שיש - חלווה ופיסטוק. מתכון קליל וטעים שיגוון לכם את חג הפורים. בא לכם להחליף את המילוי בממרח אחר? מוזמנים להתפרע
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    122
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 122.3 קק״ל 5503.9 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 362.9 גרם
    שומן 7.0 גרם 312.9 גרם
    נתרן 65.8 מ״ג 2961.7 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 11.1 מ״ג 501.6 מ״ג
    סידן 34.0 מ״ג 1527.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 34.6 מ״ג
    אשלגן 46.4 מ״ג 2089.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    122
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 122.3 קק״ל 5503.9 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 362.9 גרם
    שומן 7.0 גרם 312.9 גרם
    נתרן 65.8 מ״ג 2961.7 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 94.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 26.9 גרם
    כולסטרול 11.1 מ״ג 501.6 מ״ג
    סידן 34.0 מ״ג 1527.9 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 34.6 מ״ג
    אשלגן 46.4 מ״ג 2089.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 14.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אזני המן מתוקות
ענת אלישע
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

סגירת הבצק

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, קורט מלח וחמאה עד לקבלת פירורים.
  2. מוסיפים ביצה, חלמון, מיץ תפוזים ומחית וניל ומעבדים עד איחוד.
  3. מאחדים את הבצק בעזרת כפות הידיים ועוטפים בניילון נצמד.

    אוזני המן חלבה ופיסטוק2
    עוטפים את הבצק בניילון נצמד. צילום: ענת אלישע

  4. מכניסים למקרר לרבע שעה.
  5. מכינים את המילוי: מניחים בקערה את ממרח החלווה ומוסיפים את הפיסטוקים הטחונים. מערבבים היטב.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.
  9. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.
  10. מורחים מעט חלבון בקצוות העיגול ומקפלים את הקצוות פנימה לצורת אוזן המן.

    אוזני המן חלבה ופיסטוק3
    מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה בתבנית. צילום: ענת אלישע

  11. מניחים בתבנית ואופים עד הזהבה קלה כ-17 דקות.
  12. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
אוזני המן חלבה ופיסטוק1
אוזני המן במילוי חלבה ופיסטוק. צילום: ענת אלישע

הערות

  • ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות