אמפנדס כוסמין במילוי בטטה, פטריות ותרד
המאפה הארגנטינאי האהוב ביותר- אמפנדס! בגרסה הבריאה עשוי קמח כוסמין מלא עם מילוי של ירקות כמו בטטה, פטריות ותרד אפוי בתנור
המאפה הארגנטינאי האהוב ביותר- אמפנדס! בגרסה הבריאה עשוי קמח כוסמין מלא עם מילוי של ירקות כמו בטטה, פטריות ותרד אפוי בתנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.9 קק״ל 2938.7 קק״לפחמימות 16.9 גרם 337.9 גרםסוכר 1.9 גרם 38.0 גרםשומן 7.4 גרם 147.1 גרםנתרן 239.0 מ״ג 4779.4 מ״גחלבון 3.9 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 26.4 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 27.6 מ״ג 552.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 171.9 מ״ג 3437.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 16.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.9 קק״ל 2938.7 קק״לפחמימות 16.9 גרם 337.9 גרםסוכר 1.9 גרם 38.0 גרםשומן 7.4 גרם 147.1 גרםנתרן 239.0 מ״ג 4779.4 מ״גחלבון 3.9 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 55.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 26.4 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 295.4 מ״גסידן 27.6 מ״ג 552.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 30.4 מ״גאשלגן 171.9 מ״ג 3437.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 16.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 147 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
1/2 כפית מלח דק
-
קורט אגוז מוסקטמגורר
-
1/2 כפית אבקת מרק בצל קנור
מילוי
-
1 בטטה גדולהאו 2 בטטות קטנות
-
1 חבילה פטריות שמפיניון
-
200 גרם עלי תרד
-
1 בצל גדול
-
1 כפית אבקת מרק פטריות קנור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף שמן זית
אפייה
-
1 ביצה Lלהברשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
- מכינים את המילוי: מבשלים את הבטטה עד ריכוך בסיר עם מים (או במיקרוגל). מסננים, קולפים ומועכים לפירה.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן מספר דקות עד לשקיפות. קוצצים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התרד ומאדים מספר דקות עד שהוא מצטמצם. מוסיפים את פירה הבטטה ואת התבלינים ומערבבים הכל יחד. מכבים את האש ומצננים.
- מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או קערית הפוכה.
- במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי וסוגרים לכיסון בצורת חצי עיגול. מהדקים את הקצוות ואז עוברים עליהם עם שיני המזלג כדי ליצור צורה יפה ולאטום את הקצוות.
- מניחים את המאפים על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה, טורפים ביצה בקערית ומברישים את המאפים בביצה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד השחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בקערה מכוסה במגבת למשך 20 דקות.
- מכינים את המילוי: מבשלים את הבטטה עד ריכוך בסיר עם מים (או במיקרוגל). מסננים, קולפים ומועכים לפירה.
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן מספר דקות עד לשקיפות. קוצצים את הפטריות, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד מספר דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התרד ומאדים מספר דקות עד שהוא מצטמצם. מוסיפים את פירה הבטטה ואת התבלינים ומערבבים הכל יחד. מכבים את האש ומצננים.
- מכינים את האמפנדס: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן או קערית הפוכה.
- במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי וסוגרים לכיסון בצורת חצי עיגול. מהדקים את הקצוות ואז עוברים עליהם עם שיני המזלג כדי ליצור צורה יפה ולאטום את הקצוות.
- מניחים את המאפים על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה, טורפים ביצה בקערית ומברישים את המאפים בביצה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20 דקות, עד השחמה.
הערות
- הכי חשוב: לא להרטיב את הבצק מבפנים, כלומר שהמלית תהיה ללא נוזלים. אם המלית נוזלית, מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם כדי לספוח את הנוזלים.
- אפשר להקפיא את האמפנדס: אחרי שהמאפים המוכנים מתקררים, עוטפים אותם בנייר כסף ומכניסים למקפיא. אחרי הפשרה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
הערות
- הכי חשוב: לא להרטיב את הבצק מבפנים, כלומר שהמלית תהיה ללא נוזלים. אם המלית נוזלית, מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם כדי לספוח את הנוזלים.
- אפשר להקפיא את האמפנדס: אחרי שהמאפים המוכנים מתקררים, עוטפים אותם בנייר כסף ומכניסים למקפיא. אחרי הפשרה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן