אפשר גם בלי בשר: פאי רועים צמחוני עם ירקות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3133.4 קק״ל 3133.4 קק״לפחמימות 443.4 גרם 443.4 גרםסוכר 51.7 גרם 51.7 גרםשומן 101.3 גרם 101.3 גרםנתרן 4227.3 מ״ג 4227.3 מ״גחלבון 78.9 גרם 78.9 גרםסיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרםשומן רווי 12.9 גרם 12.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 84.5 מ״ג 84.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 774.9 מ״ג 774.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3133
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3133.4 קק״ל 3133.4 קק״לפחמימות 443.4 גרם 443.4 גרםסוכר 51.7 גרם 51.7 גרםשומן 101.3 גרם 101.3 גרםנתרן 4227.3 מ״ג 4227.3 מ״גחלבון 78.9 גרם 78.9 גרםסיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרםשומן רווי 12.9 גרם 12.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 84.5 מ״ג 84.5 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 774.9 מ״ג 774.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3133 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירה תפוחי אדמה
-
5 תפוחי אדמה גדוליםקלופים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מלית פטריות
-
2 כפות שמן זיתלטיגון
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןקצוצות גס
-
1 גזר בינוניקלוף ומגורר
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
1/2 צנצנת רוטב פומודורו קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כף אבקת מרק פטריות קנור
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
1 כוס עדשים שחורותמבושלות (מבשלים כמו פסטה בסיר עם מים רותחים 20 דקות או עד ריכוך)
-
1/4 כוס מיםאו לפי הצורך
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים פירה תפוחי אדמה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
- מועכים לפירה ביחד עם שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל.
- מכינים מלית פטריות: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית.
- מוסיפים את הפטריות, הגזר והבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 5 דקות או עד לריכוך.
- מוסיפים רוטב עגבניות ואבקת מרק. מבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- מוסיפים יין אדום. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין ואז מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות.
- טועמים ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת מעט יבשה (העדשים לפעמים סופחות את הנוזלים) מוסיפים מעט מים.
- בתבנית חסינת חום בגודל בינוני מניחים את מלית הפטריות, ומעליה משטחים את הפירה.
- “גורפים” את הפירה במזלג כדי ליצור פסים לקישוט. ניתן לזלף על הפירה עוד קצת שמן זית בכדי שיזהיב יפה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת המילוי מבעבעת מהצדדים.
- מוציאים מהתנור, מצננים דקות ספורות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים פירה תפוחי אדמה: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
- מועכים לפירה ביחד עם שמן הזית. מתבלים במלח ובפלפל.
- מכינים מלית פטריות: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית.
- מוסיפים את הפטריות, הגזר והבצל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך 5 דקות או עד לריכוך.
- מוסיפים רוטב עגבניות ואבקת מרק. מבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- מוסיפים יין אדום. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין ואז מוסיפים פנימה את העדשים המבושלות.
- טועמים ומתבלים במלח ופלפל. אם התערובת מעט יבשה (העדשים לפעמים סופחות את הנוזלים) מוסיפים מעט מים.
- בתבנית חסינת חום בגודל בינוני מניחים את מלית הפטריות, ומעליה משטחים את הפירה.
- “גורפים” את הפירה במזלג כדי ליצור פסים לקישוט. ניתן לזלף על הפירה עוד קצת שמן זית בכדי שיזהיב יפה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת המילוי מבעבעת מהצדדים.
- מוציאים מהתנור, מצננים דקות ספורות ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
תודה על המתכון הטבעוני..האם יש תחליף את רוטב הפומפדרו
אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות שאוהבים (גם פאסאטה=מחית עגבניות או עגבניות מגוררות). בהצלחה!
כשכותבים כוס עדשים שחורות האם הכוונה לאחר הבישול או לפני ?
במתכון זה הכוונה לכוס עדשים אחרי השרייה ובישול. בהצלחה (:
כמה זה כוס עדשים שחורות לאחר בישול והשריה? כמה לפני? והאם אפשר להוסיף מוצר אחר במקום העדשים? נראה מתכון מוצלח. תודה
היי מרים, תוכלי להשרות ולבשל שלושת רבעי כוס עדשים שחורות, זה יתאים לנדרש במנה.
לא מומלץ להחליף במוצר אחר, אפשר לנסות עדשים ירוקות או לוותר.
איזה יופי .. אני צמחונית וסוף סוף פאי רועים צמחוני