ארוחה בסיר אחד: אורז אסיאתי עם כיסוני עוף
תמיד רציתם להכין כיסונים בבית אבל אין לכם מכשיר אידוי? הנה הפתרון המושלם - ארוחה שלמה בסיר אחד של אורז בניחוח אסיאתי ומעליו כיסונים טעימים
תמיד רציתם להכין כיסונים בבית אבל אין לכם מכשיר אידוי? הנה הפתרון המושלם - ארוחה שלמה בסיר אחד של אורז בניחוח אסיאתי ומעליו כיסונים טעימים
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.3 קק״ל 2970.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 457.8 גרםשומן 11.6 גרם 93.1 גרםנתרן 611.0 מ״ג 4888.2 מ״גחלבון 13.0 גרם 104.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.8 מ״ג 230.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 205.2 מ״ג 1641.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות371
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 371.3 קק״ל 2970.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 457.8 גרםשומן 11.6 גרם 93.1 גרםנתרן 611.0 מ״ג 4888.2 מ״גחלבון 13.0 גרם 104.4 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.8 מ״ג 230.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 205.2 מ״ג 1641.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 371 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 1/2 כוסות אורז פרסיאו אורז יסמין/בסמטי
-
5 שיני שוםקלופות
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות רוטב טריאקי
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית שמן שומשום
-
4 1/2 כוסות מים פושרים
-
20 יחידות גיוזה במילוי עוףאו במילוי בקר/ירקות (קפואים)
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
- חותכים את הגזרים לקוביות כמה שיותר קטנות (אפשר במקום לגרד על החלק העבה בפומפייה).
- בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים שום, בצל ירוק, גזרים, אפונה ואורז. מערבבים.
- מוסיפים טריאקי, מלח, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים.
- מוסיפים מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומערבבים בעדינות.
- מניחים מעל את הכיסונים, כשהצד היפה כלפי מעלה, וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות או עד שהכיסונים רכים. מומלץ לפתוח את הסיר אחרי 30 דקות ולראות אם צריך עוד מים. אם הכיסונים עוד לא מוכנים וכבר אין מים תוסיפו ¾ כוס מים. רחלי אוהבת לשפוך את המים על הכיסונים עצמם זה עוזר להם להתרכך מהר יותר. מאוד מאוד תלוי בסוג הכיסונים שבחרתם להשתמש בהם.
אופן הכנה
- קוצצים דק את השום ופורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
- חותכים את הגזרים לקוביות כמה שיותר קטנות (אפשר במקום לגרד על החלק העבה בפומפייה).
- בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) על כיריים מחממים שמן זית על אש בינונית ומוסיפים שום, בצל ירוק, גזרים, אפונה ואורז. מערבבים.
- מוסיפים טריאקי, מלח, רוטב צ’ילי ושמן שומשום ומערבבים.
- מוסיפים מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומערבבים בעדינות.
- מניחים מעל את הכיסונים, כשהצד היפה כלפי מעלה, וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות או עד שהכיסונים רכים. מומלץ לפתוח את הסיר אחרי 30 דקות ולראות אם צריך עוד מים. אם הכיסונים עוד לא מוכנים וכבר אין מים תוסיפו ¾ כוס מים. רחלי אוהבת לשפוך את המים על הכיסונים עצמם זה עוזר להם להתרכך מהר יותר. מאוד מאוד תלוי בסוג הכיסונים שבחרתם להשתמש בהם.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן