בורקס מדפי אורז במילוי מחית בטטה
בורקסים מדפי אורז במילוי מחית בטטה, מתכון טבעוני וקל להכנה שכולם יאהבו, כי מי לא אוהב בורקסים? אם תרצו אפשר להפוך אותם גם לאוזני המן
בורקסים מדפי אורז במילוי מחית בטטה, מתכון טבעוני וקל להכנה שכולם יאהבו, כי מי לא אוהב בורקסים? אם תרצו אפשר להפוך אותם גם לאוזני המן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.8 קק״ל 2245.8 קק״לפחמימות 10.1 גרם 251.9 גרםשומן 3.2 גרם 81.2 גרםנתרן 337.8 מ״ג 8445.3 מ״גחלבון 0.8 גרם 19.9 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 31.2 גרםשומן רווי 1.0 גרם 24.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.2 מ״ג 331.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 109.4 מ״ג 2735.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות90
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 89.8 קק״ל 2245.8 קק״לפחמימות 10.1 גרם 251.9 גרםשומן 3.2 גרם 81.2 גרםנתרן 337.8 מ״ג 8445.3 מ״גחלבון 0.8 גרם 19.9 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 31.2 גרםשומן רווי 1.0 גרם 24.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.2 מ״ג 331.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 109.4 מ״ג 2735.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 90 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
4 בטטות גדולות
-
50 גרם מרגרינהאו 3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית הל טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- אם מכינים אוזני המן הדבר היחיד שמשתנה הוא אופן סגירת דף האורז. במקום מלבן יוצרים מדף האורז העגול משולש בצורת אוזן המן.
- מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מניחים את הבטטות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהבטטות רכות לחלוטין ומתקרמלות (יוצא מהן מעין נוזל חום). מצננים. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הבטטות ומוציאים את התוכן בעזרת כף לקערה.
- מוסיפים את המרגרינה (או שמן הזית), המלח, הקינמון, ההל, הציפורן והפלפל השחור ומערבבים היטב למחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הבורקסים: ממלאים קערה או צלחת עמוקה במי ברז וטובלים דף אורז במים עד שמתרכך מעט. הזהרו לא להשרות את דף האורז יותר מדי זמן במים כי אז הוא הופך לדביק מדי. הוא צריך להיות גמיש מספיק לעבודה.
- מעבירים את דף האורז למשטח העבודה ומניחים במרכזו כף מתערובת הבטטה. סוגרים את הדף לצורת מלבן מעל המילוי (שליש עליון על המילוי, מעליו השליש התחתון ואז את שתי שאריות הדף מהצדדים מקפלים מעל למילוי). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה כדי שלא ייפתח באפייה.
- מצפים את הבורקסים: בעזרת מברשת מברישים את הבורקס עם המרגרינה המומסת (או שמן הזית) ומפזרים מעל שומשום וקצח.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב-חום).
אופן הכנה
- אם מכינים אוזני המן הדבר היחיד שמשתנה הוא אופן סגירת דף האורז. במקום מלבן יוצרים מדף האורז העגול משולש בצורת אוזן המן.
- מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מניחים את הבטטות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהבטטות רכות לחלוטין ומתקרמלות (יוצא מהן מעין נוזל חום). מצננים. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
- חוצים את הבטטות ומוציאים את התוכן בעזרת כף לקערה.
- מוסיפים את המרגרינה (או שמן הזית), המלח, הקינמון, ההל, הציפורן והפלפל השחור ומערבבים היטב למחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הבורקסים: ממלאים קערה או צלחת עמוקה במי ברז וטובלים דף אורז במים עד שמתרכך מעט. הזהרו לא להשרות את דף האורז יותר מדי זמן במים כי אז הוא הופך לדביק מדי. הוא צריך להיות גמיש מספיק לעבודה.
- מעבירים את דף האורז למשטח העבודה ומניחים במרכזו כף מתערובת הבטטה. סוגרים את הדף לצורת מלבן מעל המילוי (שליש עליון על המילוי, מעליו השליש התחתון ואז את שתי שאריות הדף מהצדדים מקפלים מעל למילוי). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה כדי שלא ייפתח באפייה.
- מצפים את הבורקסים: בעזרת מברשת מברישים את הבורקס עם המרגרינה המומסת (או שמן הזית) ומפזרים מעל שומשום וקצח.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב-חום).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מצויין גם לפסח, לאוכלי אורז. רוב תודות
האם אם להכין מראש ולהקפיא
לצערנו לא, מכיוון שדפי אורז לא נשמרים היטב בהקפאה, ולכן מומלץ לאכול את הבורקסים מיד כשהם חמים.
מדוע לא מופיע שום ברשימת המצרכים
אין שום במתכון.
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- אורז
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- לא רק לטבעונים
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים