בורקס מדפי אורז במילוי מחית בטטה

בורקסים מדפי אורז במילוי מחית בטטה, מתכון טבעוני וקל להכנה שכולם יאהבו, כי מי לא אוהב בורקסים? אם תרצו אפשר להפוך אותם גם לאוזני המן
בורקסים מדפי אורז במילוי מחית בטטה, מתכון טבעוני וקל להכנה שכולם יאהבו, כי מי לא אוהב בורקסים? אם תרצו אפשר להפוך אותם גם לאוזני המן
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
20 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2245.8 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 251.9 גרם
    שומן 3.2 גרם 81.2 גרם
    נתרן 337.8 מ״ג 8445.3 מ״ג
    חלבון 0.8 גרם 19.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 31.2 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 24.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.2 מ״ג 331.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 109.4 מ״ג 2735.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    90
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 89.8 קק״ל 2245.8 קק״ל
    פחמימות 10.1 גרם 251.9 גרם
    שומן 3.2 גרם 81.2 גרם
    נתרן 337.8 מ״ג 8445.3 מ״ג
    חלבון 0.8 גרם 19.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 31.2 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 24.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 13.2 מ״ג 331.1 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״ג
    אשלגן 109.4 מ״ג 2735.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

20 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דפי אורז

מילוי

ציפוי


אופן הכנה

  1. אם מכינים אוזני המן הדבר היחיד שמשתנה הוא אופן סגירת דף האורז. במקום מלבן יוצרים מדף האורז העגול משולש בצורת אוזן המן.
  2. מכינים את המילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  3. מניחים את הבטטות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-40 דקות, עד שהבטטות רכות לחלוטין ומתקרמלות (יוצא מהן מעין נוזל חום). מצננים. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
  4. חוצים את הבטטות ומוציאים את התוכן בעזרת כף לקערה.
  5. מוסיפים את המרגרינה (או שמן הזית), המלח, הקינמון, ההל, הציפורן והפלפל השחור ומערבבים היטב למחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מכינים את הבורקסים: ממלאים קערה או צלחת עמוקה במי ברז וטובלים דף אורז במים עד שמתרכך מעט. הזהרו לא להשרות את דף האורז יותר מדי זמן במים כי אז הוא הופך לדביק מדי. הוא צריך להיות גמיש מספיק לעבודה.
  7. מעבירים את דף האורז למשטח העבודה ומניחים במרכזו כף מתערובת הבטטה. סוגרים את הדף לצורת מלבן מעל המילוי (שליש עליון על המילוי, מעליו השליש התחתון ואז את שתי שאריות הדף מהצדדים מקפלים מעל למילוי). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר כלפי מטה כדי שלא ייפתח באפייה.
  8. מצפים את הבורקסים: בעזרת מברשת מברישים את הבורקס עם המרגרינה המומסת (או שמן הזית) ומפזרים מעל שומשום וקצח.
  9. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (עד שהבורקסים מקבלים גוון זהוב-חום).

    בתיאבון! צילום: שניר גואטה
    בתיאבון! צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס מדפי אורז במילוי מחית בטטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    יעל רוזנטל

    מצויין גם לפסח, לאוכלי אורז. רוב תודות

    Avatar
    ענת נבתי

    האם אם להכין מראש ולהקפיא

      Avatar
      מערכת Foody

      לצערנו לא, מכיוון שדפי אורז לא נשמרים היטב בהקפאה, ולכן מומלץ לאכול את הבורקסים מיד כשהם חמים.

    Avatar
    גבי לו

    מדוע לא מופיע שום ברשימת המצרכים

      Avatar
      מערכת Foody

      אין שום במתכון.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות