בינג – שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק
- עז תלם
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 748.4 קק״ל 3742.1 קק״לפחמימות 79.5 גרם 397.5 גרםשומן 45.3 גרם 226.7 גרםנתרן 361.2 מ״ג 1806.1 מ״גחלבון 13.0 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 94.5 מ״ג 472.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 407.4 מ״ג 2037.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות748
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 748.4 קק״ל 3742.1 קק״לפחמימות 79.5 גרם 397.5 גרםשומן 45.3 גרם 226.7 גרםנתרן 361.2 מ״ג 1806.1 מ״גחלבון 13.0 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.0 גרםשומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 94.5 מ״ג 472.6 מ״גברזל 3.2 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 407.4 מ״ג 2037.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
את הרעיון של שבלול בצק במילוי קיבלתי מאשתי: לפני שהכרנו היא טיילה חודשיים בסין (עם החברה שהכירה בינינו) ובדוכני אוכל רחוב שם מאוד אהבה לאכול פנקייק דקיק במילוי בצל ירוק.
זו מנה שמאוד מזכירה מלאווח בתוצאה הסופית, וזה ממש תרפיה ליצור אותה: הבצק דקיק ויצירת המאפה מאוד סלחנית.
אני לא מבשל את התרד, רק מועך אותו, כי אני רוצה שהוא ישמור על צבע ירוק ויפה אחרי ההכנה.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 748 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
רוטב
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית חומץ אורז
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
- מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
- על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
- מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
- מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
אופן הכנה
- קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
- מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
- על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
- מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
- מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
תגובות (8)
האם אפשר לבץהמיר בקמח כוסמין? או שיפון?
היי, אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או להמיר 30-40 אחוז מהקמח הרגיל בשיפון. שימו לב, יכול להיות שיהיה צורך לשנות את כמות הנוזלים. יש ללוש ולהוסיף את הנוזלים לאט ובזהירות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. בהצלחה!
האם אפשר להחליף את הקמח בסוג אחר, כוסמין, קמח מלא, קמח שיפון? מה היחס בין מים לקמח אם מחליפים סוג קמח?
אפשר להמיר 30% מהקמח בקמח מלא או כוסמין מלא משום שאחרת הבצק יצא דחוס מדי. לכל קמח יש ספיגה שונה של נוזלים ולכן קשה לתת יחס מדויק. עליכם ללוש את הבצק, ולהוסיף את הנוזלים בזרם דק ובאיטיות תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק נוח ונעים לעבודה. בהצלחה!