ביס של שלווה בחג: עוגת יוגורט וצימוקים
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2014.5 קק״ל 2014.5 קק״לפחמימות 176.4 גרם 176.4 גרםשומן 129.2 גרם 129.2 גרםנתרן 1728.6 מ״ג 1728.6 מ״גחלבון 54.5 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 10.1 גרםשומן רווי 19.8 גרם 19.8 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 516.0 מ״ג 516.0 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 1396.9 מ״ג 1396.9 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות2015
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2014.5 קק״ל 2014.5 קק״לפחמימות 176.4 גרם 176.4 גרםשומן 129.2 גרם 129.2 גרםנתרן 1728.6 מ״ג 1728.6 מ״גחלבון 54.5 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 10.1 גרםשומן רווי 19.8 גרם 19.8 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 516.0 מ״ג 516.0 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 1396.9 מ״ג 1396.9 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
העוגה הזו היא האיזון המופלא בתוך החג החלבי הזה. היא מעניקה לנו ביס שכל כולו שלווה.
הנימוחות של השקדים והחלביות של היוגורט משתלבים בצורה מופלאה עם הצימוקים שמעניקים לעוגה המון אהבה. את העוגה הזו אני אוהבת להכין לבוקר שבועות, לרגעים של איזון שליו אחרי ארוחת החג המפנקת והגדולה שאכלנו.
העוגה הכי מדויקת שיש, הכי רכה שיש, הכי נפלאה שיש, הכי מרגשת שיש, הכי ארץ ישראלית שיש, הכי נגיסה שיש, הכי משפחתית שיש, פשוט העוגה הכי הכי שיש.
כולם קמים בבוקר, מתרחצים והקולות בבית מתחילים להישמע. ריח העוגה מנגן את מנגינתו בכל חדרי הבית וכולם נשבים בקסמו. כל אחד מגיע למטבח בפיג’מה שלו ומוכן לביס המתוק והמפנק מהעוגת יוגורט צימוקים שלי. השילוב שלה עם הקפה של הבוקר והמשפחתיות עושה את הכל לאופטימי ומלא באור.
זה הבוקר של חג השבועות שלנו, בוקר שכל כולו משפחה, טעמים מתוקים וצימוקים מפנקים.
כמה דקות בודדות של עבודה והניגון של העוגה שלכם יעיר את כולם משינה מתוקה של אחרי ארוחת החג.
ימי שבועות מאוזנים ומאושרים!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2015 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס יוגורט יווני 7%לא מומתק - ממליצה להשתמש ביוגורט עם אחוזי שומן גבוהים
-
1/4 כפית תמצית ונילאו מי ורדים - לא חובה
-
1 קורט מלח דק
-
1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
1/2 כוס קמח אורז
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
קישוט
-
1/2 כוס שקדים מולבנים שלמים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית עגולה בגודל 26 ס”מ בנייר אפייה.
- מכניסים את כל המרכיבים הרטובים לקערה, הביצים, השמן, הסוכר, תמצית וניל והיוגורט ומערבבים למסה נוזלית חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים - קמח שקדים, קמח אורז ושקית אבקת אפייה.
- מאחדים בין המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים לעיסה אחידה וחלקה, ושופכים את התערובת לתוך התבנית.
- מפזרים מעל העוגה את הצימוקים שישקעו אט אט בתוך התערובת.
- מפזרים מעל העוגה שבבי שקדים ומכניסים את העוגה לאפיה של 30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש מהעוגה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית עגולה בגודל 26 ס”מ בנייר אפייה.
- מכניסים את כל המרכיבים הרטובים לקערה, הביצים, השמן, הסוכר, תמצית וניל והיוגורט ומערבבים למסה נוזלית חלקה ואחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים - קמח שקדים, קמח אורז ושקית אבקת אפייה.
- מאחדים בין המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים לעיסה אחידה וחלקה, ושופכים את התערובת לתוך התבנית.
- מפזרים מעל העוגה את הצימוקים שישקעו אט אט בתוך התערובת.
- מפזרים מעל העוגה שבבי שקדים ומכניסים את העוגה לאפיה של 30 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש מהעוגה.
הערות
- ניתן להכין את העוגה ללא מוצרי חלב ולשים במקום היוגורט, יוגורט מחלב סויה.
- ניתן להחליף את הצימוקים בחמוציות / פרוסות משמש מיובש.
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים.
- ניתן להחליף את הקמח שקדים והקמח אורז בכוס וחצי קמח כוסמין/לבן (מכילים גלוטן).
הערות
- ניתן להכין את העוגה ללא מוצרי חלב ולשים במקום היוגורט, יוגורט מחלב סויה.
- ניתן להחליף את הצימוקים בחמוציות / פרוסות משמש מיובש.
- ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים.
- ניתן להחליף את הקמח שקדים והקמח אורז בכוס וחצי קמח כוסמין/לבן (מכילים גלוטן).
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
הי אסי: אני רוצה להכין את העוגה. עם גם קמח לבן וגם קמח שקדים. כמה לשים? אם ארצה תבנית אינגליש אורך 30סמ, אז תשתמש ב 2? תודה רבה ☺️
היי מיכל, לא ניסינו עם קמח שקדים אז לא בטוחים שזה יעבוד
מכשיר מעולה מאוד נהנית ממנו
תודה על המתכון עכשיו בתנור