בכיכר, פנו ימינה: כיכר לחם תפוחי אדמה טעימה ומיוחדת
החלטנו להכניס תפוחי אדמה בלחם, לא נשתף במתכון? מתכון להכנת לחם טעים בטירוף מתפוחי אדמה, קמח לבן וקמח מלא - נהדר במיוחד!
החלטנו להכניס תפוחי אדמה בלחם, לא נשתף במתכון? מתכון להכנת לחם טעים בטירוף מתפוחי אדמה, קמח לבן וקמח מלא - נהדר במיוחד!
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2321.0 קק״ל 4642.0 קק״לפחמימות 384.5 גרם 769.0 גרםשומן 69.5 גרם 139.1 גרםנתרן 8.6 מ״ג 17.1 מ״גחלבון 55.6 גרם 111.2 גרםסיבים תזונתיים 27.1 גרם 54.2 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 121.6 מ״ג 243.1 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 1070.4 מ״ג 2140.8 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 16.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות2321
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2321.0 קק״ל 4642.0 קק״לפחמימות 384.5 גרם 769.0 גרםשומן 69.5 גרם 139.1 גרםנתרן 8.6 מ״ג 17.1 מ״גחלבון 55.6 גרם 111.2 גרםסיבים תזונתיים 27.1 גרם 54.2 גרםשומן רווי 9.0 גרם 18.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 121.6 מ״ג 243.1 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 1070.4 מ״ג 2140.8 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 16.1 מ״גסגור
אי אפשר לתאר במילים כמה טעים הלחם הזה וכמה מדליק המרקם שלו, אז למה שלא תכינו ותרגישו בעצמכם? מתכון להכנת לחם מתפוחי אדמה איכותיים, קמח לבן ומלא, סירופ מייפל טבעי ושמן זית איכותי!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 2321 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחם תפוחי אדמה
-
1/2 ק"ג תפוחי אדמה גורמהדוד משה, קלופים ומבושלים
-
700 גרם קמח לבן
-
300 גרם קמח מלא
-
2 כפות סירופ מייפל
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
1/2 כוס שמן זית
-
40 גרם שמרים טריים
-
1 1/2 כוסות מים
אופן הכנה
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה באמצעות רייסר או מועך תפוחי אדמה של הסבתות - לא במעבד מזון!
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה או קערה גדולה את שני סוגי הקמח, סירופ המייפל, הפלפל והמלח.
- מוסיפים את פירה תפוחי האדמה, שמן הזית, השמרים והמים ולשים 5 דקות במהירות בינונית לבצק אחיד ורך.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
- מחלקים את הבצק לשתי ככרות ומעצבים איך שאוהבים; מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ניתן להניח את כיכרות הלחם בתוך סירים משומנים המתאימים לאפייה בתנור, ליצירת כיכר עגולה מושלמת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- חורצים על פני כל כיכר 3-4 חתכים אלכסונים בעזרת סכין חדה. מפזרים מעט קמח מעל ואופים 20 דקות. טיפ קטן - משפריצים מים לתוך חלל התנור לפני הכנסת התבנית - זה מבטיח קבלת קראסט מושלם. לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות את הלחם 30 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה באמצעות רייסר או מועך תפוחי אדמה של הסבתות - לא במעבד מזון!
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה או קערה גדולה את שני סוגי הקמח, סירופ המייפל, הפלפל והמלח.
- מוסיפים את פירה תפוחי האדמה, שמן הזית, השמרים והמים ולשים 5 דקות במהירות בינונית לבצק אחיד ורך.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
- מחלקים את הבצק לשתי ככרות ומעצבים איך שאוהבים; מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ניתן להניח את כיכרות הלחם בתוך סירים משומנים המתאימים לאפייה בתנור, ליצירת כיכר עגולה מושלמת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- חורצים על פני כל כיכר 3-4 חתכים אלכסונים בעזרת סכין חדה. מפזרים מעט קמח מעל ואופים 20 דקות. טיפ קטן - משפריצים מים לתוך חלל התנור לפני הכנסת התבנית - זה מבטיח קבלת קראסט מושלם. לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות את הלחם 30 דקות נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן