פיתות זעתר לבנוניות בדיוק כמו במאפייה בביירות

עם בצק מושלם וציפוי זעתר ושמן זית מובטחות לכם פיתות זעתר אסליות בנוסח לבנוני בדיוק כמו במאפיות האותנטיות. אזהרה - הן מתחסלות במהירות הבזק!
עם בצק מושלם וציפוי זעתר ושמן זית מובטחות לכם פיתות זעתר אסליות בנוסח לבנוני בדיוק כמו במאפיות האותנטיות. אזהרה - הן מתחסלות במהירות הבזק!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    371
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 370.5 קק״ל 2223.2 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 306.4 גרם
    שומן 14.7 גרם 88.3 גרם
    נתרן 1038.2 מ״ג 6229.1 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 57.7 מ״ג 346.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 106.2 מ״ג 637.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    371
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 370.5 קק״ל 2223.2 קק״ל
    פחמימות 51.1 גרם 306.4 גרם
    שומן 14.7 גרם 88.3 גרם
    נתרן 1038.2 מ״ג 6229.1 מ״ג
    חלבון 7.4 גרם 44.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 1.9 גרם 11.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 57.7 מ״ג 346.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 106.2 מ״ג 637.5 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טופינג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את הטופינג: מערבבים בקערית את הזעתר ושמן הזית.
  5. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.
  6. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

    פיתות זעתר1
    מורחים את הבצק בתערובת הזעתר. צילום: נמרוד סונדרס

  7. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-6 חלקים שווים.
  8. מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
  9. מורחים כל עיגול בתערובת הזעתר ומשאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
  10. מסדרים את הפיתות בתבנית ואופים במשך 7-8 דקות עד להזהבה יפה.
  11. מגישים עם טחינה, ירקות חתוכים וזיתים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פיתות זעתר לבנוניות בדיוק כמו במאפייה בביירות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      חום בהיר, כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות