בלי עין הרע – שוקי עוף אפויות ביין לבן ושיני שום
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 572.0 קק״ל 2859.8 קק״לפחמימות 235.1 גרם 1175.5 גרםשומן 215.2 גרם 1076.0 גרםנתרן 604.3 מ״ג 3021.7 מ״גחלבון 203.1 גרם 1015.3 גרםסיבים תזונתיים 198.6 גרם 992.8 גרםשומן רווי 200.6 גרם 1003.2 גרםכולסטרול 198.4 מ״ג 992.0 מ״גסידן 210.3 מ״ג 1051.4 מ״גברזל 199.1 מ״ג 995.3 מ״גאשלגן 299.7 מ״ג 1498.4 מ״גאבץ 198.4 מ״ג 992.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות572
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 572.0 קק״ל 2859.8 קק״לפחמימות 235.1 גרם 1175.5 גרםשומן 215.2 גרם 1076.0 גרםנתרן 604.3 מ״ג 3021.7 מ״גחלבון 203.1 גרם 1015.3 גרםסיבים תזונתיים 198.6 גרם 992.8 גרםשומן רווי 200.6 גרם 1003.2 גרםכולסטרול 198.4 מ״ג 992.0 מ״גסידן 210.3 מ״ג 1051.4 מ״גברזל 199.1 מ״ג 995.3 מ״גאשלגן 299.7 מ״ג 1498.4 מ״גאבץ 198.4 מ״ג 992.1 מ״גסגור
מלחמות בין בני משפחה זה איום ונורא, שלא נדע. לעוף הזה יש פוטינציאל עצום להיות זה שיפתח מלחמת עולם בבית ומצד שני, במקום לחולל מהומות, הוא משכין שלום ואהבה בשולחן האוכל. יודעים איך? יש מספיק שיני שום לכולם!
לשיני השום במנה הזו יש שני תפקידים:
הן הסוכריות שמחלקים לילדים הטובים, אפילו לא הורדתי להן את העטיפה והן גם מגרשות רוחות, שדים ועיניים רעות. בדוק!
מנה קלה להכנה, בלי הרבה בלאגן, לא קולפים את שיניי השום ונותנים לקליפה לשמור על המתק של השום.
מגישים עם אורז לבן ולחם קלוי שהולך נפלא עם הרוטב.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 572 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
ניתן להשתמש בכרעיים שלמות או בכל חלק שאוהבים
-
0.3333 כוס שמן זית
-
5 ראשי שוםמפורקים לשיניים. לא צריך לקלף את השיניים.
-
2 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
-
2 כוסות יין לבן יבש
-
2 כפות גדושות דבש
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 עלי עלי דפנה
-
5 גבעולי טימין טריאו תימין יבש
אופן הכנה
- שוטפים היטב את שוקי העוף.
- מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שניתן להכניס לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מוציאים את העוף המושחם לכמה דקות.
- מכניסים את קוביות שורש הסלרי ואת שיני השום לסיר ומשחימים אותם תוך כדי ערבוב עדין. מכניסים גם את ענפי התימין ואת עלי הדפנה ומערבבים.
- מחזירים לסיר את העוף. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הדבש ואת היין ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ואופים את העוף בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות שעה. לאחר שעה מסירים את המכסה, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד חצי שעה ללא מכסה עד שהעוף משחים והרוטב מסמיך.
- מפזרים מעט עלי תימין טריים על העוף. מגישים עם אורז לבן, פרוסות טוסט מבאגט ויין לבן.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את שוקי העוף.
- מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שניתן להכניס לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מוציאים את העוף המושחם לכמה דקות.
- מכניסים את קוביות שורש הסלרי ואת שיני השום לסיר ומשחימים אותם תוך כדי ערבוב עדין. מכניסים גם את ענפי התימין ואת עלי הדפנה ומערבבים.
- מחזירים לסיר את העוף. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הדבש ואת היין ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ואופים את העוף בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות שעה. לאחר שעה מסירים את המכסה, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד חצי שעה ללא מכסה עד שהעוף משחים והרוטב מסמיך.
- מפזרים מעט עלי תימין טריים על העוף. מגישים עם אורז לבן, פרוסות טוסט מבאגט ויין לבן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
טעים אש מומלץ לארוחת צהריים אמצע שבוע
נשמע ממש טוב ננסה היום
בהצלחה! חיזרו לספר לנו איך יצא (: