גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!
מאפה מושלם בלי התפחה! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, ומהירה והבצק יוצא פריך וחלומי
מאפה מושלם בלי התפחה! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, ומהירה והבצק יוצא פריך וחלומי
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.2 קק״ל 1977.2 קק״לפחמימות 28.5 גרם 228.0 גרםשומן 14.1 גרם 113.0 גרםנתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״גחלבון 21.3 גרם 170.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרםכולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״גסידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות247
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 247.2 קק״ל 1977.2 קק״לפחמימות 28.5 גרם 228.0 גרםשומן 14.1 גרם 113.0 גרםנתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״גחלבון 21.3 גרם 170.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרםכולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״גסידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 247 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
200 גרם גבינה בולגרית
-
200 גרם גבינה צהובה 22%
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים, או פטרוזיליה קצוצה או גמבה קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק ככל שניתן (בלי שיקרע).
- מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד עם הבצל הירוק (או כל ירק אחר שאוהבים). אפשר גם לא לערבב ופשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עליי!
- מכינים את הגוזלמה: שמים מהמילוי במרכז כל עלה, בערך 2 כפות וסוגרים בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק).
- משטחים את המאפה בחלקו העליון עם היד, קצת מועכים, כדי לקבל מאפה דק.
- חותכים את שאריות הבצק מהצדדים, מהדקים ומניחים בצד.
- מחברים למכשיר הנינג’ה גריל את המחבת, סוגרים את מכסה המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת”, 160 מעלות ל-15 דקות.
- ברגע שהמכשיר ציפצף והודיע לנו שהמחבת חמה, פותחים את המכשיר ומניחים את הגוזלמה במחבת. סוגרים את המכסה ומתחילים בטיגון. הופכים את הגוזלמה וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. בתאבון!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק ככל שניתן (בלי שיקרע).
- מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד עם הבצל הירוק (או כל ירק אחר שאוהבים). אפשר גם לא לערבב ופשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עליי!
- מכינים את הגוזלמה: שמים מהמילוי במרכז כל עלה, בערך 2 כפות וסוגרים בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק).
- משטחים את המאפה בחלקו העליון עם היד, קצת מועכים, כדי לקבל מאפה דק.
- חותכים את שאריות הבצק מהצדדים, מהדקים ומניחים בצד.
- מחברים למכשיר הנינג’ה גריל את המחבת, סוגרים את מכסה המכשיר, מכוונים על אפשרות “מחבת”, 160 מעלות ל-15 דקות.
- ברגע שהמכשיר ציפצף והודיע לנו שהמחבת חמה, פותחים את המכשיר ומניחים את הגוזלמה במחבת. סוגרים את המכסה ומתחילים בטיגון. הופכים את הגוזלמה וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות. בתאבון!
הערות
- רדדו את הבצק כמה שיותר דק. כמה שיותר דק יותר טוב
- בטיגון, לא לשים הרבה שמן ולהשתמש אם אפשר בספריי
- אפשר להחליף את המילוי אם רוצים לכל סוג גבינה שאוהבים, טונה עם ביצה קשה או פירה ובצל. מה שאוהבים!
הערות
- רדדו את הבצק כמה שיותר דק. כמה שיותר דק יותר טוב
- בטיגון, לא לשים הרבה שמן ולהשתמש אם אפשר בספריי
- אפשר להחליף את המילוי אם רוצים לכל סוג גבינה שאוהבים, טונה עם ביצה קשה או פירה ובצל. מה שאוהבים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (96)
אני עשיתי עם מילוי של מאק אנד ציז במחבת וזה יצא מושלם
אם אני מקפיאה לפני טיגון, צריך להפשיר לפני שמטכנים או ישר מהמקפיא? תודה רבה
ישר מהקפאה
מה אפשר להשים במקום יוגורט בבצק?לפרווה
מעדן סויה