גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!

מאפה מושלם בלי התפחה ובלי תנור! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, הטיגון קצר ובמעט שמן והבצק יוצא פריך וחלומי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

בצק

מילוי

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק ככל שניתן (בלי שיקרע).
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד עם הבצל הירוק (או כל ירק אחר שאוהבים). אפשר גם לא לערבב ופשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עליי!
  4. מכינים את הגוזלמה: שמים מהמילוי במרכז כל עלה, בערך 2 כפות וסוגרים בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק).
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה. צילום:
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה (צילום: מלי מאירוב)

    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום:
    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום: מלי מאירוב)

  5. משטחים את המאפה בחלקו העליון עם היד, קצת מועכים, כדי לקבל מאפה דק.
  6. חותכים את שאריות הבצק מהצדדים ומהדקים.
  7. במחבת נון-סטיק, מרססים מעט ספריי שמן ומטגנים את המאפה משני הצדדים היטב.

    מטגנים היטב משני הצדדים (צילום: מלי מאירוב)
    מטגנים היטב משני הצדדים (צילום: מלי מאירוב)

הערות

  • רדדו את הבצק כמה שיותר דק. כמה שיותר דק יותר טוב
  • בטיגון, לא לשים הרבה שמן ולהשתמש אם אפשר בספריי
  • אפשר להחליף את המילוי אם רוצים לכל סוג גבינה שאוהבים, טונה עם ביצה קשה או פירה ובצל. מה שאוהבים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 159.2 קק״ל 1273.5 קק״ל
פחמימות 25.0 גרם 200.1 גרם
שומן 2.8 גרם 22.5 גרם
נתרן 525.7 מ״ג 4205.3 מ״ג
חלבון 8.2 גרם 65.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרם
כולסטרול 5.4 מ״ג 43.5 מ״ג
סידן 39.9 מ״ג 319.0 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
אשלגן 110.6 מ״ג 885.0 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (71)

    Avatar
    נגה יאבו

    אפשר להחליף קמח רגיל באותה כמות קמח קונדיטור שהוא ללא גלוטן, או קמח אחר?…

    Avatar
    נגה יאבו

    הי מלי, חייבת שזה יהיה ללא גלוטן…

    Avatar
    שיר דינרי

    יש אפשרות לקמח כוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      בטח. כוסמין מצויין במתכון הזה.

    Avatar
    אושרה בן ברוך

    ניסיתי עכשיו לארוחת בוקר יצא טעים מאד כולם פירגנו תודה

      Avatar
      Ruthi Fern

      אפשר בתנור ?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody