גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!

מאפה מושלם בלי התפחה ובלי תנור! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, הטיגון קצר ובמעט שמן והבצק יוצא פריך וחלומי
מאפה מושלם בלי התפחה ובלי תנור! גוזלמה - מאפה תורכי ממולא בגבינות או בתוספות אחרות שאוהבים. ההכנה פשוטה, הטיגון קצר ובמעט שמן והבצק יוצא פריך וחלומי
  • מלי מאירוב
שמרו
כשר
48 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    322
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 321.9 קק״ל 2575.2 קק״ל
    פחמימות 28.5 גרם 228.0 גרם
    שומן 14.1 גרם 113.0 גרם
    נתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 170.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״ג
    סידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    322
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 321.9 קק״ל 2575.2 קק״ל
    פחמימות 28.5 גרם 228.0 גרם
    שומן 14.1 גרם 113.0 גרם
    נתרן 851.7 מ״ג 6813.3 מ״ג
    חלבון 21.3 גרם 170.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 8.2 גרם 65.3 גרם
    כולסטרול 37.7 מ״ג 301.5 מ״ג
    סידן 384.1 מ״ג 3072.5 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״ג
    אשלגן 128.7 מ״ג 1029.6 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 13.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
48 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: לשים בקערה את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד חלק ונעים לעבודה.
  2. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק ככל שניתן (בלי שיקרע).
  3. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד עם הבצל הירוק (או כל ירק אחר שאוהבים). אפשר גם לא לערבב ופשוט להניח את המרכיבים של המילוי שרוצים. מה שתעשו יצא טעים. סמכו עליי!
  4. מכינים את הגוזלמה: שמים מהמילוי במרכז כל עלה, בערך 2 כפות וסוגרים בצורת חצי ירח (כמו סמבוסק).
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה. צילום:
    שמים מהמילוי במרכז כל עלה (צילום: מלי מאירוב)

    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום:
    סוגרים את המאפה לצורת חצי ירח (צילום: מלי מאירוב)

  5. משטחים את המאפה בחלקו העליון עם היד, קצת מועכים, כדי לקבל מאפה דק.
  6. חותכים את שאריות הבצק מהצדדים ומהדקים.
  7. במחבת נון-סטיק, מרססים מעט ספריי שמן ומטגנים את המאפה משני הצדדים היטב.
    מטגנים היטב משני הצדדים (צילום: מלי מאירוב)
    מטגנים היטב משני הצדדים (צילום: מלי מאירוב)

     

 

 

 

הערות

  • רדדו את הבצק כמה שיותר דק. כמה שיותר דק יותר טוב
  • בטיגון, לא לשים הרבה שמן ולהשתמש אם אפשר בספריי
  • אפשר להחליף את המילוי אם רוצים לכל סוג גבינה שאוהבים, טונה עם ביצה קשה או פירה ובצל. מה שאוהבים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גוזלמה – המאפה שבגללו כולנו מכירים את מלי מאירוב!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (91)

Avatar

    Avatar
    Or Shaul

    אם אני מקפיאה לפני טיגון, צריך להפשיר לפני שמטכנים או ישר מהמקפיא? תודה רבה

      Avatar
      מערכת Foody

      ישר מהקפאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות