גוזלמה – מאפה טורקי פריך ונמתח ללא התפחה!
גוזלמה הוא מאפה טורקי מעלי בצק דקים שלא צריכים התפחה, מגולגלים במילוי גבינות לבחירתכם ומטוגנים על המחבת, תענוג צרוף במתכון פשוט פשוט וכל כך טעים
גוזלמה הוא מאפה טורקי מעלי בצק דקים שלא צריכים התפחה, מגולגלים במילוי גבינות לבחירתכם ומטוגנים על המחבת, תענוג צרוף במתכון פשוט פשוט וכל כך טעים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.7 קק״ל 2037.5 קק״לפחמימות 24.4 גרם 195.5 גרםשומן 12.7 גרם 101.6 גרםנתרן 298.4 מ״ג 2386.9 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.0 מ״ג 64.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 442.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות255
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.7 קק״ל 2037.5 קק״לפחמימות 24.4 גרם 195.5 גרםשומן 12.7 גרם 101.6 גרםנתרן 298.4 מ״ג 2386.9 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.4 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.0 מ״ג 64.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 442.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 255 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 חופן גבינת פטה 5%מפוררת
-
2 כוסות גבינה צהובה 28%מגוררת מכל סוג שאוהבים
טיגון
-
מעט מאד
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים) מערבבים את הקמח עם היוגורט והמלח עד שמתקבל בצק אחיד, נעים ונוח לעבודה (אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח).
- מכניסים למקרר לעשר דקות.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב. מקררים קצת בצד.
- מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והגבינות לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר (אפשר לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים לפי גודל הגוזלמה שרוצים).
- בחצי של כל עיגול בצק מניחים מהמלית (בערך 1/8 מהמלית כדי שיספיק לכל הבצק). סוגרים את הבצק (לחצי עיגול) ומהדקים את הקצוות.
- מטגנים את הגוזלמה: משמנים בעדינות מחבת נון סטיק ומחממים על להבה בינונית, מניחים את המאפים במחבת ומטגנים עד שמזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים מהצד השני (זה לוקח כמה דקות, לא להיבהל אם יש כתמים מעט שחומים בבצק). מוציאים ומניחים על מגבת הפלא סנו סושי לספיגת השומן העודף.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר גם בידיים) מערבבים את הקמח עם היוגורט והמלח עד שמתקבל בצק אחיד, נעים ונוח לעבודה (אם הבצק מעט דביק אפשר להוסיף עוד קצת קמח).
- מכניסים למקרר לעשר דקות.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהופך לזהוב. מקררים קצת בצד.
- מערבבים בקערה את הבצל המטוגן והגבינות לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים, מכדררים כל חלק לכדור, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק ככל האפשר (אפשר לחלק את הבצק לכמה כדורים שרוצים לפי גודל הגוזלמה שרוצים).
- בחצי של כל עיגול בצק מניחים מהמלית (בערך 1/8 מהמלית כדי שיספיק לכל הבצק). סוגרים את הבצק (לחצי עיגול) ומהדקים את הקצוות.
- מטגנים את הגוזלמה: משמנים בעדינות מחבת נון סטיק ומחממים על להבה בינונית, מניחים את המאפים במחבת ומטגנים עד שמזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים מהצד השני (זה לוקח כמה דקות, לא להיבהל אם יש כתמים מעט שחומים בבצק). מוציאים ומניחים על מגבת הפלא סנו סושי לספיגת השומן העודף.
הערות
- אפשר למלא בגבינות ותרד, במחית תפוחי אדמה, עגבניות מיובשות ואפילו נוטלה לקינוח
הערות
- אפשר למלא בגבינות ותרד, במחית תפוחי אדמה, עגבניות מיובשות ואפילו נוטלה לקינוח
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (37)
היי, איזה יוגורט צריך למתכון?
היי דאריה. כל יוגורט 3% יעשה את העבודה כאן. לא משנה של איזו חברה.
מה אפשר לשים במקום גבינת פטה?
בולגרית מעודנת
היי נראה מתכון טוב