גרנולה ביתית בקלי קלות
- איילת הירשמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 447.7 קק״ל 3581.4 קק״לפחמימות 44.1 גרם 352.8 גרםשומן 26.9 גרם 215.3 גרםנתרן 8.9 מ״ג 71.2 מ״גחלבון 8.4 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 42.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.7 גרםכולסטרול 5.4 מ״ג 43.0 מ״גסידן 40.9 מ״ג 327.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 507.6 מ״ג 4060.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות448
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 447.7 קק״ל 3581.4 קק״לפחמימות 44.1 גרם 352.8 גרםשומן 26.9 גרם 215.3 גרםנתרן 8.9 מ״ג 71.2 מ״גחלבון 8.4 גרם 67.3 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 42.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.7 גרםכולסטרול 5.4 מ״ג 43.0 מ״גסידן 40.9 מ״ג 327.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 507.6 מ״ג 4060.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״גסגור
10 דקות הכנה ויש לכם גרנולה. כן, זה עד כדי כך פשוט, יותר קל מלצאת מהבית, להיכנס לסופר ולקנות גרנולה.
איילת הירשמן מלמדת איך להכין גרנולה ביתית אמיתית.
המתכון המתחיל עם מיץ תפוחים טבעי, הנסחט במקום מתפוחים ירוקים במטבח – וממשיך עם מצרכים נוספים, כשהמשותף לכולם זה כמה שיותר טבעי. יש כאן שיבולת שועל עבה, קינמון טחון, אגוזי פקאן, מיץ תפוחים סחוט, משמשים מיובשים ומעט חמאה.
אם אין לכם מכונת מיצים, אתם יכולים להשתמש גם במיץ תפוחים קנוי, אבל השתדלו לבחור במיץ תפוחים כמה שיותר טבעי, ללא סוכר.
לוקח 10 דקות בדיוק להכין מגש גרנולה וכעבור 40 דקות יש לכם גרנולה משגעת וביתית.
לאחר שהגרנולה יוצאת מהתנור, אפשר וכדאי להוסיף 250 גרם של פירות יבשים, איזה סוג שאתם אוהבים, לדוגמה: תאנים, פאפאיה, תפוחים מיובשים ועוד. מערבבים את הכל ביחד ומקבלים גרנולה מופחתת שומן, טבעית לגמרי וטעימה במיוחד. אתם יכולים להכין אותה לט”ו בשבט. להכניס לצנצנת זכוכית, לארוז יפה ולתת מתנה או סתם ליהנות ממנה בבית.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 448 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שיבולת שועל עבה
-
1/2כוס או 120 מ"ל מיץ תפוחים
-
20 גרם חמאה
-
1 כפית קינמון טחון
-
250 גרם משמשים מיובשים
-
250 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את החמאה.
- חותכים את המשמשים המיובשים לקוביות בינוניות וקוצצים את הפקאן.
- שמים בקערה את השיבולת שועל, מיץ התפוחים, החמאה, אגוזי הפקאן והקינמון ומערבבים.
- מעבירים לתבנית ואופים 30 דקות, שבמהלכן מערבבים בזהירות מדי פעם. מוציאים ומצננים.
- אחרי רבע שעה של צינון, מערבבים לתוך התערובת של הגרנולה את המשמשים המיובשים.
- שומרים את הגרנולה בכלי אטום עד חודש.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את החמאה.
- חותכים את המשמשים המיובשים לקוביות בינוניות וקוצצים את הפקאן.
- שמים בקערה את השיבולת שועל, מיץ התפוחים, החמאה, אגוזי הפקאן והקינמון ומערבבים.
- מעבירים לתבנית ואופים 30 דקות, שבמהלכן מערבבים בזהירות מדי פעם. מוציאים ומצננים.
- אחרי רבע שעה של צינון, מערבבים לתוך התערובת של הגרנולה את המשמשים המיובשים.
- שומרים את הגרנולה בכלי אטום עד חודש.