דג שלם צלוי עם תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות
שי-לי ליפא מכינה ארוחה שלמה בתבנית אחת - דג שלום צלוי על מצע תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות. חגיגה של טעמים ים תיכוניים
שי-לי ליפא מכינה ארוחה שלמה בתבנית אחת - דג שלום צלוי על מצע תפוחי אדמה, שומר, זיתים ועגבניות. חגיגה של טעמים ים תיכוניים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 538.5 קק״ל 2154.2 קק״לפחמימות 178.9 גרם 715.5 גרםשומן 25.1 גרם 100.6 גרםנתרן 596.5 מ״ג 2386.1 מ״גחלבון 40.9 גרם 163.6 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 93.0 מ״ג 372.0 מ״גסידן 137.8 מ״ג 551.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1303.5 מ״ג 5213.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות539
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 538.5 קק״ל 2154.2 קק״לפחמימות 178.9 גרם 715.5 גרםשומן 25.1 גרם 100.6 גרםנתרן 596.5 מ״ג 2386.1 מ״גחלבון 40.9 גרם 163.6 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.7 גרםכולסטרול 93.0 מ״ג 372.0 מ״גסידן 137.8 מ״ג 551.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1303.5 מ״ג 5213.9 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 539 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 דגי בורי בינוניים
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ירקות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 עגבניות בינוניים
-
1 שומר בינוני
-
1/4 כוס זיתי קלמטה
-
1/4 כוס יין לבן יבש
-
1 כפית אורגנו יבש
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. חורצים פסים אלכסוניים בדגים (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס”מ אחד מהשני ומתבלים במלח והפלפל. קוצצים את הבצל. חותכים את תפוחי האדמה, העגבניות והשומר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל ותפוחי האדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבניות, השומר, הזיתים והיין ומערבבים. מתבלים באורגנו, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
- מניחים את הדגים על המצע.
- אופים 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים, ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מייד.
אופן הכנה
- מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. חורצים פסים אלכסוניים בדגים (לא חותכים עד הסוף) במרחק של 4 ס”מ אחד מהשני ומתבלים במלח והפלפל. קוצצים את הבצל. חותכים את תפוחי האדמה, העגבניות והשומר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים את שמן הזית, הבצל ותפוחי האדמה ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העגבניות, השומר, הזיתים והיין ומערבבים. מתבלים באורגנו, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-2 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
- מניחים את הדגים על המצע.
- אופים 30-25 דקות עד שהדגים מוכנים, ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. מגישים מייד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן