מיקי שמו מגיש: דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות - הסופגניות האמריקאיות עם החור, צבעוניות, מתוקות ומרעננות, מקושטות בכל תוספת שרק תבחרו!
דונאטס בציפוי שוקולד לבן וקישוטי עוגיות - הסופגניות האמריקאיות עם החור, צבעוניות, מתוקות ומרעננות, מקושטות בכל תוספת שרק תבחרו!
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 215.2 קק״ל 6457.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 914.5 גרםשומן 8.3 גרם 248.6 גרםנתרן 113.6 מ״ג 3406.9 מ״גחלבון 4.2 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.3 גרםשומן רווי 2.5 גרם 73.9 גרםכולסטרול 33.8 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 25.8 מ״ג 773.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 43.7 מ״ג 1311.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות215
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 215.2 קק״ל 6457.1 קק״לפחמימות 30.5 גרם 914.5 גרםשומן 8.3 גרם 248.6 גרםנתרן 113.6 מ״ג 3406.9 מ״גחלבון 4.2 גרם 126.7 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 1.3 גרםשומן רווי 2.5 גרם 73.9 גרםכולסטרול 33.8 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 25.8 מ״ג 773.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 4.1 מ״גאשלגן 43.7 מ״ג 1311.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 215 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק מקדים
-
10 גרם שמרים טרייםמפוררים
-
120 מ"ל מים
-
140 גרם קמח לחם
טיגון
-
1 בקבוק שמן קנולהאו שמן חמניות
ציפוי
-
150 מ"ל שמנת לבישול 15%
-
250 גרם שוקולד לבןשבור לקוביות
תוספות לבחירה
-
1 חבילה עוגיות אוראושבורות
-
1 חבילה חטיף מקופלת לבןמפורר גס
-
1 חבילה פניני שוקולד
-
1 חבילה סוכריות צבעוניות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק המקדים: בקערה רחבת שוליים שמים את השמרים עם המים ומערבבים עד להמסת השמרים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך כשעה.
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הבצק המקדים יחד עם הקמח הנוסף, הביצים, סוכר הדמררה והשמן במהירות איטית-בינונית במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- לבסוף מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת. במידה והבצק עדיין דביק מאוד ממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מכניסים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב-50 אחוז.
- לאחר מכן יוצרים כדור מהודק ומכניסים למקרר למשך שעה, על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
- קורצים ומתפיחים פעם שניה: מקמחים מעט את משטח העבודה ומוציאים את הבצק מהקערה. מרדדים אותו לעלה בעובי של 1 ס”מ וקורצים לעיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 6.5 ס”מ. במרכז קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 2.5 ס”מ.
- מוציאים את העיגולים הפנימיים ומעבירים למגשים המרוחים בשכבה דקה של שמן. מניחים על טבעות הבצק מגבת מעט לחה ומתפיחים שוב למשך 45 דקות
- ניתן להניח כל דונאט על נייר אפייה במידות 12X12 ס”מ.
- מטגנים ומקשטים: מחממים בסיר שמן עמוק לחום של 170 מעלות, ובכל פעם מכניסים לסיר עד 3 דונאטס.
- מטגנים כל דונאט במשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
- מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת לבישול בסיר קטן.
- יוצקים על גבי השוקולד הלבן את השמנת, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה, מצננים מעט לטמפרטורת החדר.
- טובלים את הדונאטס בציפוי, מקשטים בתוספת שבחרתם ומפדרים באבקת סוכר מעל.
- טיפ: את עיגולי הבצק הקטנטנים בקוטר 2.5 ס”מ שנשארו לנו אפשר לנצל ולהפוך לסופגניות קטנות. מכדררים לכדורים קטנים, מטגנים בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג. מזריקים מעט ריבת תות, ריבת משמש, שוקולד למריחה או ריבת חלב ומפדרים באבקת סוכר. כך יהיו לנו על שולחן החג גם סופגניות קלאסיות קטנטנות וגם דונאטס.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק המקדים: בקערה רחבת שוליים שמים את השמרים עם המים ומערבבים עד להמסת השמרים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד למשך כשעה.
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הבצק המקדים יחד עם הקמח הנוסף, הביצים, סוכר הדמררה והשמן במהירות איטית-בינונית במשך כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- לבסוף מוסיפים את המלח ולשים במשך דקה נוספת. במידה והבצק עדיין דביק מאוד ממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מכניסים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב-50 אחוז.
- לאחר מכן יוצרים כדור מהודק ומכניסים למקרר למשך שעה, על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
- קורצים ומתפיחים פעם שניה: מקמחים מעט את משטח העבודה ומוציאים את הבצק מהקערה. מרדדים אותו לעלה בעובי של 1 ס”מ וקורצים לעיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 6.5 ס”מ. במרכז קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר של 2.5 ס”מ.
- מוציאים את העיגולים הפנימיים ומעבירים למגשים המרוחים בשכבה דקה של שמן. מניחים על טבעות הבצק מגבת מעט לחה ומתפיחים שוב למשך 45 דקות
- ניתן להניח כל דונאט על נייר אפייה במידות 12X12 ס”מ.
- מטגנים ומקשטים: מחממים בסיר שמן עמוק לחום של 170 מעלות, ובכל פעם מכניסים לסיר עד 3 דונאטס.
- מטגנים כל דונאט במשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
- מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת לבישול בסיר קטן.
- יוצקים על גבי השוקולד הלבן את השמנת, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה, מצננים מעט לטמפרטורת החדר.
- טובלים את הדונאטס בציפוי, מקשטים בתוספת שבחרתם ומפדרים באבקת סוכר מעל.
- טיפ: את עיגולי הבצק הקטנטנים בקוטר 2.5 ס”מ שנשארו לנו אפשר לנצל ולהפוך לסופגניות קטנות. מכדררים לכדורים קטנים, מטגנים בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג. מזריקים מעט ריבת תות, ריבת משמש, שוקולד למריחה או ריבת חלב ומפדרים באבקת סוכר. כך יהיו לנו על שולחן החג גם סופגניות קלאסיות קטנטנות וגם דונאטס.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אין בבצק מים? תודה
יש מים בבצק המקדים.
הכנתי לפי ההוראות ויצא מושלם! האורחים זללו הכל ולא הספקתי לצלם. בשנה הבאה… 😉