-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1390.3 קק״ל 20854.5 קק״לפחמימות 34.8 גרם 522.6 גרםשומן 137.5 גרם 2063.0 גרםנתרן 83.1 מ״ג 1246.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.5 גרםשומן רווי 11.2 גרם 167.8 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 627.3 מ״גסידן 26.8 מ״ג 402.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 78.5 מ״ג 1178.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות1390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1390.3 קק״ל 20854.5 קק״לפחמימות 34.8 גרם 522.6 גרםשומן 137.5 גרם 2063.0 גרםנתרן 83.1 מ״ג 1246.3 מ״גחלבון 5.6 גרם 83.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.5 גרםשומן רווי 11.2 גרם 167.8 גרםכולסטרול 41.8 מ״ג 627.3 מ״גסידן 26.8 מ״ג 402.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 78.5 מ״ג 1178.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 1390 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר.
- מוזגים את החלב ומוסיפים את החמאה אל קערת המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.
- ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עשר דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו דונאטס קלילים ואווריריים.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
- לאחר תפיחה מלאה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לחתיכות של 50-60 גרם.
- מעצבים את הבצק לדונאטס על פי הסרטון או לחילופין את הבצק מרדדים למלבן וקורצים צורות של דונאטס.
- מניחים את הדונאטס על חתיכות נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה מלאה.
- בזמן שהכדורים תופחים מסדרים בסיר נייר אפייה עגול ומחממים את השמן, מתחילים בלהבה קטנה כדי להימנע מלשרוף את השמן, טמפרטורת השמן הנכונה לטיגון צריכה לנוע בין 160-170 מעלות צלזיוס.
- לאחר תפיחה עד הכפלת הנפח של הבצק מניחים את הדונאטס בשמן, כך שהחלק התחתון נוגע בשמן, לאט לאט נייר האפייה יחליק וברגע הזה תוציאו אותו מהשמן בעזרת מלקחיים.
- מטגנים את הדונאטס מכל צד 2 דקות או עד הזהבה, תזהרו שהוא לא ישרף. אם לא תטגנו אותו מספיק מכל צד הדונאטס לא יתפח וישאר בצקי. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.
- מפדרים את הסופגניות באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר.
- מוזגים את החלב ומוסיפים את החמאה אל קערת המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.
- ממשיכים בלישה של הבצק לפחות עשר דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו דונאטס קלילים ואווריריים.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
- לאחר תפיחה מלאה מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק לחתיכות של 50-60 גרם.
- מעצבים את הבצק לדונאטס על פי הסרטון או לחילופין את הבצק מרדדים למלבן וקורצים צורות של דונאטס.
- מניחים את הדונאטס על חתיכות נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה מלאה.
- בזמן שהכדורים תופחים מסדרים בסיר נייר אפייה עגול ומחממים את השמן, מתחילים בלהבה קטנה כדי להימנע מלשרוף את השמן, טמפרטורת השמן הנכונה לטיגון צריכה לנוע בין 160-170 מעלות צלזיוס.
- לאחר תפיחה עד הכפלת הנפח של הבצק מניחים את הדונאטס בשמן, כך שהחלק התחתון נוגע בשמן, לאט לאט נייר האפייה יחליק וברגע הזה תוציאו אותו מהשמן בעזרת מלקחיים.
- מטגנים את הדונאטס מכל צד 2 דקות או עד הזהבה, תזהרו שהוא לא ישרף. אם לא תטגנו אותו מספיק מכל צד הדונאטס לא יתפח וישאר בצקי. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.
- מפדרים את הסופגניות באבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן