רקע הנמל

מגדל ענק ומשפחתי של דונאטס במילוי ריבת חלב וציפוי שוקולד

מגדל דונאטס מפואר, משפחתי ומרשים שיהפוך את הקינוח שלכם לקינוח המנצח. תאמינו לנו, המתכון הזה הרבה פחות מורכב משנדמה לכם. חייבים לנסות!
מגדל דונאטס מפואר, משפחתי ומרשים שיהפוך את הקינוח שלכם לקינוח המנצח. תאמינו לנו, המתכון הזה הרבה פחות מורכב משנדמה לכם. חייבים לנסות!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    3877
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3876.6 קק״ל 19383.0 קק״ל
    פחמימות 191.1 גרם 955.5 גרם
    שומן 339.8 גרם 1698.8 גרם
    נתרן 823.5 מ״ג 4117.3 מ״ג
    חלבון 25.5 גרם 127.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 43.0 גרם 214.8 גרם
    כולסטרול 201.4 מ״ג 1006.9 מ״ג
    סידן 391.8 מ״ג 1959.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 685.3 מ״ג 3426.5 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    3877
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3876.6 קק״ל 19383.0 קק״ל
    פחמימות 191.1 גרם 955.5 גרם
    שומן 339.8 גרם 1698.8 גרם
    נתרן 823.5 מ״ג 4117.3 מ״ג
    חלבון 25.5 גרם 127.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 43.0 גרם 214.8 גרם
    כולסטרול 201.4 מ״ג 1006.9 מ״ג
    סידן 391.8 מ״ג 1959.0 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 13.3 מ״ג
    אשלגן 685.3 מ״ג 3426.5 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד, רך וטיפה דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת הנפח (במשך כשעה).
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים לעובי קצת פחות מ1 ס”מ וקורצים בצפיפות 5 דונאטס בגדלים שונים: 6,10,14,18,22 ס”מ. שימו לב שהחורים באמצע צריכים להיות כשליש מהקוטר. מרדדים את השאריות הבצק וקורצים שוב.
  3. מניחים כל דונאטס על עיגול נייר אפייה נפרד, מכסים ומתפיחים להכפלה (במשך 30 דקות).
  4. לקראת סיום ההתפחה מניחים נייר אפייה עגול בקוטר 26 ס”מ בסיר בקוטר זהה וממלאים בשמן עד 3/4 מגובהו. מחממים את השמן לחום עדין של 160 מעלות.
  5. מטגנים את הדונאטס כשתי דקות מכל צד עד להשחמה. מעבירים את הדונאטס לנייר סופג או רשת ומצננים לגמרי.
  6. מכינים את המילוי: מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף. מנקבים כמה חורים בתוך כל דונאטס וממלאים בריבת החלב (במידה וריבת החלב סמיכה אפשר לחמם אותה 10 שניות במיקרו).
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו או בבן מארי את השמנת המתוקה ושוקולד החלב עד לקבלת לגנאש אחיד ומבריק אבל עדיין סמיך.
  8. טובלים חצי דונאטס בגאנש השוקולד ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.
  9. יצירת המגדל- מניחים על צלחת הגשה את הדונאטס אחד על השני, מהגדול לקטן. פורסים למשולשים כמו עוגה ומגישים.
מגדל דונאטס1
מגדל דונאטס ענק ומשפחתי. צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מגדל ענק ומשפחתי של דונאטס במילוי ריבת חלב וציפוי שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ירין, למה עץ אשוח? מה הכוונה?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות