עוגה לט”ו בשבט עם טוויסט מטורף!
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5539.0 קק״ל 5539.0 קק״לפחמימות 733.5 גרם 733.5 גרםשומן 252.4 גרם 252.4 גרםנתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״גחלבון 83.2 גרם 83.2 גרםסיבים תזונתיים 43.6 גרם 43.6 גרםשומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרםכולסטרול 1182.6 מ״ג 1182.6 מ״גסידן 776.7 מ״ג 776.7 מ״גברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 3712.2 מ״ג 3712.2 מ״גאבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות5539
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5539.0 קק״ל 5539.0 קק״לפחמימות 733.5 גרם 733.5 גרםשומן 252.4 גרם 252.4 גרםנתרן 1791.5 מ״ג 1791.5 מ״גחלבון 83.2 גרם 83.2 גרםסיבים תזונתיים 43.6 גרם 43.6 גרםשומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרםכולסטרול 1182.6 מ״ג 1182.6 מ״גסידן 776.7 מ״ג 776.7 מ״גברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 3712.2 מ״ג 3712.2 מ״גאבץ 9.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
ט”ו בשבט הגיע חג לאילנות (ולעוגות הפירות היבשים העסיסיות)!
אני זוכרת איך כשהיינו ילדים אמא שלי הייתה מסדרת את שולחן החג עם כל הפירות היבשים והקמרדין (דפים חמוצים עשויים משמש המוכרים לכם בשם “לדר”), עם אגוז קוקוס חתוך לעילא (שאבא שלי היה שותה ממנו את המיץ) האבטיח האדום (שאבא שלי היה שומר מתחת למיטה של סבתא שלי מסוף הקיץ ועד בוא החג) וכל הטעמים הנפלאים, המלוחים עם המתוקים והשוקולדים עם החמוצים.
אבא שלי היה מברך על הפירות אחד אחד ואנחנו (הילדים) היינו טועמים ומכניסים כל אחד לשקית הפרטית שלו. בלילה כשהיינו נכנסים למיטה, כל אחד היה מנשנש את מה שהיה לו בשקית, שקית שאני חושבת הספיקה לי לשבוע שלם!
היום בבוקר אחותי, ריקי, התקשרה להזמין אותי אליה, לפרלמנט הפיצה המנצחת שלה (בהזדמנות הראשונה תקבלו את מתכון הפיצה של אחותי ריקי). אז בכדי לא להגיע בידיים ריקות החלטתי להכין מיד את העוגה המשובחת הזו שחוגגת הכי טוב שאפשר את ט”ו בשבט, וטומנת בתוכה הפתעה משוגעת ומשגעת שהופכת את הכל לנימוח ועסיסי: בירה שחורה!
ובהזדמנות זו, רציתי שתדעו שאתם הכוח המניע, בזכותכם אני ממשיכה בעשייה. אבקש מכם לאחר שאתם מכינים שתשתפו אותי ותתייגו גם באינסטגרם.
אשמח מאוד לראות את היצירות שלכם ולהתגאות בכם.
אני מבקשת לאחל לכל החברים היקרים ולכל משפחתי האהובה חג ט”ו בשבט טעים ושמח.
יום הולדת שמח לאילנות ♥ שנתבשר בבשורות טובות אמן. סופ”ש נפלא לכולם.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 5539 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר חום כהה
-
1 כוס שמן קנולה
-
4 ביצים L
-
1כוס או 250 מ"ל בירות שחורות
-
2 1/4כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית הל טחוןלא חובה
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
100 גרם צימוקים כהים
-
5 תאנים מיובשות בינוניותקצוצות
-
5 משמשים מיובשים בינונייםקצוצים
-
5 שזיפים מיובשים בינונייםקצוצים
-
5 תמרי מג'הול בינונייםקצוצים
-
50 גרם שוקולד מרירקצוץ (לא חובה)
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור לטמפ’ של 170 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.
- בקערה מערבבים את הסוכר עם השמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים לקמח ומערבבים קלות.
- מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים לתערובת הרטובה בשתיים שלוש פעמים ומערבבים עד אשר הקמח נטמע ולא יותר.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות.
- מכניסים קיסם למרכז העוגה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
- כשהעוגה מקוררת אפשר לקשט באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לטמפ’ של 170 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קוגלהוף.
- בקערה מערבבים את הסוכר עם השמן, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הבירה וטורפים היטב.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים את אבקת האפיה, הסודה לשתייה וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את הפירות היבשים לקמח ומערבבים קלות.
- מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים לתערובת הרטובה בשתיים שלוש פעמים ומערבבים עד אשר הקמח נטמע ולא יותר.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות.
- מכניסים קיסם למרכז העוגה, אם הקיסם יוצא נקי העוגה מוכנה.
- כשהעוגה מקוררת אפשר לקשט באבקת סוכר.