המאפה הכורדי שיכבוש את לבכם: קאדה טונה ללא אפייה
קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
קאדה טונה - המאפה הכורדי שלא אופים! מאפה נפלא של גבינות בטעמי פיצה שמכניסים למחבת לכמה דקות והופ! הוא מוכן. והילדים? יאהבו אותו במיוחד!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 145.2 קק״ל 3340.3 קק״לפחמימות 18.2 גרם 418.6 גרםשומן 6.2 גרם 143.6 גרםנתרן 292.7 מ״ג 6731.5 מ״גחלבון 4.1 גרם 93.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.0 גרםשומן רווי 2.3 גרם 52.4 גרםכולסטרול 9.3 מ״ג 215.0 מ״גסידן 12.2 מ״ג 280.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 75.9 מ״ג 1745.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות145
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 145.2 קק״ל 3340.3 קק״לפחמימות 18.2 גרם 418.6 גרםשומן 6.2 גרם 143.6 גרםנתרן 292.7 מ״ג 6731.5 מ״גחלבון 4.1 גרם 93.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.0 גרםשומן רווי 2.3 גרם 52.4 גרםכולסטרול 9.3 מ״ג 215.0 מ״גסידן 12.2 מ״ג 280.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 75.9 מ״ג 1745.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 145 | כמות מנות 23 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 קופסת שימורים טונה בשמןמסוננת היטב
-
1/2 כוס טבעות זיתים
-
2 כפות רסק עגבניות
-
150 גרם גבינה צהובה 28%מגורדת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
50 גרם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ומים וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 2 דקות.
- כשהבצק מתאחד מוסיפים את החמאה הרכה ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק. הוא טיפה דביק בתחתית וזה בסדר גמור - אחרי התפחה יהיה נוח לעבוד איתו.
- אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-23 כדורים, מניחים בצד מכוסים עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: בקערה שמים טונה, גבינה צהובה, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מרכיבים ואופים: מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לצורת פיתה קטנה בעובי של בערך 1 ס”מ.
- מניחים במרכז כף של מילוי הטונה, כפית של גבינה מגורדת מעל וסוגרים את הבצק כמו שק. מהדקים את הסגירה היטב ומשטחים מעט כך שהמאפה יראה כמו פיתה קטנה.
- על אש קטנה מחממים מחבת יחד עם כפית חמאה או שמן. כשהחמאה נמסה מכניסים את הפיתה למחבת עד שהיא משחימה והופכים להשחמה גם על צידה השני.שמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגין
- כשהפיתה שחומה משני הצדדים שלה, מורידים מהאש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ומים וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה במשך 2 דקות.
- כשהבצק מתאחד מוסיפים את החמאה הרכה ונותנים למיקסר לעבוד 10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וחלק. הוא טיפה דביק בתחתית וזה בסדר גמור - אחרי התפחה יהיה נוח לעבוד איתו.
- אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-23 כדורים, מניחים בצד מכוסים עד שהמילוי מוכן.
- מכינים את המילוי: בקערה שמים טונה, גבינה צהובה, רסק עגבניות, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
- מרכיבים ואופים: מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לצורת פיתה קטנה בעובי של בערך 1 ס”מ.
- מניחים במרכז כף של מילוי הטונה, כפית של גבינה מגורדת מעל וסוגרים את הבצק כמו שק. מהדקים את הסגירה היטב ומשטחים מעט כך שהמאפה יראה כמו פיתה קטנה.
- על אש קטנה מחממים מחבת יחד עם כפית חמאה או שמן. כשהחמאה נמסה מכניסים את הפיתה למחבת עד שהיא משחימה והופכים להשחמה גם על צידה השני.שמים את הפיתה על המחבת עד שהיא משחימה. צילום: שי אפגין
- כשהפיתה שחומה משני הצדדים שלה, מורידים מהאש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (42)
אפשר קמח כוסמין?
אפשר להמיר חצי מכמות המתכון בקמח כוסמין
מתכון מאולה!!!!! תודה רבה!!!
קטגוריות
- אוכל כורדי
- אוכל עיראקי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- דגים
- יותר בריא ויותר טעים
- מאפים מלוחים
- מטוגנים מכל העולם
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים קלים