סנו רקע

המאפייה היוונית שלי: לוקומדס סופגניות יווניות עם ערק

על סופגניות עם ערק, שמעתם? מעיין טרודל מכינה לוקומדס, סופגניות יווניות טעימות עם נגיעה של טעמי אניס בזכות הערק (או האוזו) וסירופ דבש טעים שעוטף אותן ברכות
על סופגניות עם ערק, שמעתם? מעיין טרודל מכינה לוקומדס, סופגניות יווניות טעימות עם נגיעה של טעמי אניס בזכות הערק (או האוזו) וסירופ דבש טעים שעוטף אותן ברכות
  • מעין טרודל
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    44
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.2 קק״ל 1327.0 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 273.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 5.8 גרם
    נתרן 1.2 מ״ג 37.2 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 45.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 10.2 מ״ג 307.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    44
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 44.2 קק״ל 1327.0 קק״ל
    פחמימות 9.1 גרם 273.2 גרם
    שומן 0.2 גרם 5.8 גרם
    נתרן 1.2 מ״ג 37.2 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 31.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.5 מ״ג 45.2 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 10.2 מ״ג 307.4 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סופגניות
מעין טרודל
X

16 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את הנוזלים: המים, החלב, הערק ותמצית הווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה ללא גושים במרקם דומה לבלילת פנקייק.
  2. מכסים את הקערה עם סנו סושי - ניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-90 דקות.
  3. מחממים בסיר שמן לטיגון.
  4. עם כף משומנת מחליקים מעט מהבלילה לשמן עמוק ומטגנים את הלוקומדס עד שהם מזהיבים.

    לוקומדס
    מכניסים מעט מהבצק לטיגון בעזרת כף. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  5. מטגנים כל פעם 5-4 לוקומדס כדי שהשמן לא יתקרר.
  6. מוציאים לצלחת מרופדת בסנו סושי - מגבות הפלא.
  7. מזלפים דבש, מפזרים קינמון ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

    לוקומדס
    לוקומדס מהמטבח היווני. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המאפייה היוונית שלי: לוקומדס סופגניות יווניות עם ערק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גילאי, אנחנו עונים תמיד בתוך 24 שעות פחות או יותר 🙂

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גילאי, לא ניתן להקפיא את הבלילה, אלא רק את הסופגניות המטוגנות

      Avatar
      Simcha Gafsou

      גירסת פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      חלב צמחי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות