המבורגר קלאסי של שי-לי ליפא
שי-לי ליפא מכינה המבורגר קלאסי וטעים שיתאים לקטנים ולגדולים. מתכון ביתי ופשוט למנה האהובה, שנותן לכם להרגיש ממש כמו במסעדה, עם היתרונות של בישול ביתי.
שי-לי ליפא מכינה המבורגר קלאסי וטעים שיתאים לקטנים ולגדולים. מתכון ביתי ופשוט למנה האהובה, שנותן לכם להרגיש ממש כמו במסעדה, עם היתרונות של בישול ביתי.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.9 קק״ל 2839.6 קק״לפחמימות 31.6 גרם 126.2 גרםשומן 43.6 גרם 174.5 גרםנתרן 1216.7 מ״ג 4866.9 מ״גחלבון 46.8 גרם 187.0 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.0 גרםשומן רווי 11.8 גרם 47.3 גרםכולסטרול 147.9 מ״ג 591.5 מ״גסידן 57.3 מ״ג 229.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 793.3 מ״ג 3173.3 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 42.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות710
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.9 קק״ל 2839.6 קק״לפחמימות 31.6 גרם 126.2 גרםשומן 43.6 גרם 174.5 גרםנתרן 1216.7 מ״ג 4866.9 מ״גחלבון 46.8 גרם 187.0 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.0 גרםשומן רווי 11.8 גרם 47.3 גרםכולסטרול 147.9 מ״ג 591.5 מ״גסידן 57.3 מ״ג 229.0 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 793.3 מ״ג 3173.3 מ״גאבץ 10.6 מ״ג 42.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 710 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
המבורגר
-
650 גרם בשר בקר טחון
-
1 כף שמן זית
-
1/2 בצל בינוני
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1/4 כוס שמן זית
הגשה
-
4 לחמניות המבורגר בינוניות
-
4 עלי חסות אייסברג
-
2 עגבניות בינוניים
-
1 בצל סגול בינוני
-
4 מלפפונים חמוצים בינוניים
אופן הכנה
- מוציאים את הבשר מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.
- קוצצים את הבצל דק.
- מחממים מחבת קטנה, מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך. מצננים כ-10 דקות.
- מערבבים בשר, בצל מטוגן, חרדל מלח ופלפל בקערה.
- מטגנים במעט שמן זית קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים 4 קציצות גדולות, פחוסות ומהודקות. ניתן להיעזר ברינג (טבעת מתכת) בקוטר 10 ס”מ.
- מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה על להבה בינונית-גבוהה.
- מושחים את ההמבורגרים בשמן זית ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד השחמה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים מכל צד לדרגת מדיום.
- מגישים בתוך לחמניית המבורגר ומוסיפים עלה חסה, פרוסות עגבנייה, בצל אדום ומלפפון חמוץ.
אופן הכנה
- מוציאים את הבשר מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.
- קוצצים את הבצל דק.
- מחממים מחבת קטנה, מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך. מצננים כ-10 דקות.
- מערבבים בשר, בצל מטוגן, חרדל מלח ופלפל בקערה.
- מטגנים במעט שמן זית קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים 4 קציצות גדולות, פחוסות ומהודקות. ניתן להיעזר ברינג (טבעת מתכת) בקוטר 10 ס”מ.
- מחממים מחבת גריל או מחבת כבדה על להבה בינונית-גבוהה.
- מושחים את ההמבורגרים בשמן זית ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד השחמה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד דקה-שתיים מכל צד לדרגת מדיום.
- מגישים בתוך לחמניית המבורגר ומוסיפים עלה חסה, פרוסות עגבנייה, בצל אדום ומלפפון חמוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן